Útok 11. září podle Kennedyho plánu, důkazy k letu MH17, ale i volby. Stanislav Huml odhaluje

18.10.2014 5:20

ROZHOVOR Nejen o komunálních volbách si ParlamentniListy.cz povídaly s poslancem ČSSD Stanislavem Humlem. Nelíbí se mu obcházení vítězů voleb, i když s tím v Olomouci začala právě ČSSD. "Vítěz by se měl ctít, řekl. Vyjadřuje se i k sestřelenému malajsijskému letadlu nad východní Ukrajinou, událostech 11. září, roli CIA či bin Ládinovi. "Přejímám dvě stanoviska. Jedno je oficiální a druhé neoficiální. To říká, že Al-Káidu stvořila vláda USA. Jsou - řekl bych - i docela relevantní důkazy, že je to pravda," domníval se.

Útok 11. září podle Kennedyho plánu, důkazy k letu MH17, ale i volby. Stanislav Huml odhaluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Na svém facebooku máte výrok "Svět se zbláznil, proč chodíme k volbám?" u zprávy, že se v Havířově spojilo ANO s KSČM proti vítězné ČSSD. Vadí vám hlavně toto spojení, anebo fakt, že poražení obcházejí vítěze voleb?

Vadí mi obcházení vítězů voleb. Ono je tomu tak i u nás ve městě. Tady někdo vyhrál volby a kdo byl druhý na pásce, chce starostu. A vyhrožují, že když starostu mít nebudou, tak do toho s nimi nepůjdou. To je také špatně. V první řadě by se měl ctít vítěz voleb.

Nicméně někde - třeba v Olomouci - se takto chová i ČSSD...

Ano. To je všeobecná chyba. Také jsem to okomentoval u vás na ParlamentníchListech.cz, že to, co jsme provedli v Olomouci, se nám už třikrát vrátilo v jiných městech, dnes už možná i na více místech.

Jak jste vy osobně spokojený s výsledky komunálek?

V každém městě je to různé. Někde vám vstávají vlasy hrůzou, jak je tohle možné. Nebudu jmenovat. Ale v jednom městě ČSSD velmi důrazným způsobem omezila hazard. Pak někdo z prostředí hazardového byznysu zde založil stranu, a ta brutálním způsobem přeplatila kampaň, mluví se o desítkách milionů hlasů, a vyhrála volby i za pomoci kupčení s hlasy. Kdy dávali některým lidem pětistovku za to, že je budou volit. Naše strana skončila na druhé pozici a může s těmi ostatními uzavřít koalici. Ale vypadá to, že ti se spojí s vítěznou stranou. Takže ANO a komunisté s nimi budou vládnout, i když v minulém volebním období hlasovali proti tomu hazardu. To jsou takové lidské příběhy. Nesouhlasím s Babišovou myšlenkou, že stát se má řídit jako firma. Myslím, že se má řídit jako rodina. Firma musí vydělávat, rodina musí hospodařit s tím, co má. A pomůže potřebnému, když je někdo chudák nebo nemocný. Ale kvůli tomu přístupu máme dnes mnoho hnutí, které vzniknou ad hoc. Jsou to zpravidla podnikatelé, anebo lidé, kteří dostanou prachy ani nevíme od koho. Vytvoří nějaké sdružení a díky tomu, že mají velké prostředky - tak bez toho, že by měli nějaké ukotvení, či program - si pověsí obrovské billboardy a udělají masivní kampaň. A vyhrají volby, nebo skončí na takovém místě, že se s nimi musí jednat. Místo toho, aby lidé přemýšleli kdo jak pracoval na radnici, dají hlas na základě marketingu, billboardů a prázdných hesel.



Ve velkých městech vyhrálo ANO. Někdo říká, že osobně Andrej Babiš. Protože přijel podpořit mnohdy kandidátku neznámých lidí a jim naskákala procenta díky jeho popularitě...

Dejme hnutí Andreje Babiše čas, aby ukázali, že něco v politice dělají. Zatím toho mnoho není. Na druhou stranu chápu lidi, kteří mu věří díky té jeho rétorice. Ale pořád u nich nevidím konkrétní výsledek. Ten se ale u politika projeví za dva, tři až čtyři roky. Tak uvidíme.

Obrátím se do blízkého zahraničí. Už je to pár měsíců co bylo sestřeleno civilní letadlo nad východní Ukrajinou. Vy jste na svém blogu napsal, že ho nejspíše sestřelila ukrajinská armáda, s rukopisem CIA. Cílem bylo vyvolat válku na Ukrajině. Stále si to myslíte, či je v této věci nějaký posun?

Hodnověrné důkazy zatím nejsou. Mám informaci získanou trochu pod rukou. Že na fragmentech byly laboratorním způsobem zjištěny stopy fosforu. Laborka popisuje, že to byl kulomet ráže 30 milimetrů a byly tam stopy fosforu. Ten se používá na takzvanou svítící střelu. A to je letecká střela. Mezitím jsem zaznamenal, že našli v troskách letadla fragment střely protivzdušné obrany. Tu nemá ve výzbroji ruská armáda, ale ukrajinská. Zásadní ale je, že dodneška nejsou žádné relevantní výsledky. Nejdůležitější však je, že zatím ten konflikt je umrtven a doufejme, že to tak zůstane.

Takže vy věříte, že příměří vydrží, a ta válka se opět nerozhoří?

Když čtu, co se na Ukrajině děje, to je zoufalství. Hlasování v parlamentu se opakovalo třikrát a stále nebyli schopni dosáhnout toho, aby Banderovci byli uznáni za hrdiny druhé světové války. Vojáci, kteří bojovali na straně Němců proti Rusku. Třikrát to neodhlasovali, a tak to nakonec vzdali. Ale pod okny jim běhají náckové se zapálenými pochodněmi. A znova mlátí řetězy policisty, kteří chrání parlament. Divím se, že se vůbec ještě našel někdo, kdo do té uniformy vlezl a parlament hlídal. Je to nešťastná země. Občanská válka se nemá podporovat nikde na světě. Jakmile začnete do konfliktu uvnitř státu zasahovat tím, že podporujete jednu nebo druhou stranu, tak to špatně končí. Může se to obrátit proti vám. Což se může stát i Evropské unii. Třeba právě na Ukrajině. Podporujeme jednu stranu konfliktu. Tu v uvozovkách fašistickou. A až fašisti přestanou být spokojení, můžou začít dělat problémy i Evropské unii. Třeba proto, že jsme je nepřijali. Občanská válka se nemá přiživovat ani na jedné, ani na druhé straně.

Vy zpochybňujete i oficiální verzi 11. září 2001. Jestli tomu dobře rozumím, tak za tím podle vás stála CIA, aby se odůvodnil takzvaný boj proti terorismu? Američané pak bojovali v Afghánistánu či Iráku...

A nejenom to. Amerika už dnes není tou zemí, kterou byla před 11. zářím. Zákon Patriot umožnil v daleko větší míře sledovat vlastní obyvatelstvo. 11. září mu otevřelo dveře, byl připravovaný už před ním. Útoky pod falešnou vlajkou byla rozpoutána druhá světová válka i ta ve Vietnamu. Připomínám operaci Nortwoods, která byla v roce 1962 založena Kennedym. Generálové z generálního štábu popsali útok na vlastní vojenská zařízení pomocí civilního letadla, kde budou tři údajní studenti. Ti budou ve finále nahrazeni agenty. Přečtěte si Nortwoods, a tu podobu tam uvidíte. Mám také silné pochybnosti o technice, aby něco takového nabouralo do Pentagonu. Napsal jsem to na svém blogu na iDnes, jak jsem postupně procital. Bylo by to jedno, co si dělají v Americe, nevidíme do úplných detailů. Dostáváme informace po kapkách. Když jsem potom viděl, co se děje na Ukrajině, tak mi to sepnulo. Začal být důvod znovu o tom přemýšlet.

 A kdo byl tedy Usáma bin Ládin, vůdce Al-Káidy. Ten tedy podle vás spolupracoval s Američany na této akci? Nebo ji vůbec neprovedl?

Nechci se v tom vrtat. Přejímám dvě stanoviska. Jedno je oficiální a druhé neoficiální. To říká, že Al-Káidu stvořila vláda USA. Jsou - řekl bych - i docela relevantní důkazy, že je to pravda.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…