Užiteční klimaidioti a temné síly za nimi. Ivan David v Glasgow, na vlastní oči. Ti jejich „vědci“ jen drží hubu a krok

06.11.2021 23:59 | Rozhovor

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Jsem si jist, že ‚bojem‘ proti skleníkovým plynům v Evropské unii nelze dosáhnout pozitivní změny klimatu. Smysl má bránit likvidaci pralesů, sázení stromů a návrat k řešení populačního vývoje v zemích, které nemají dostatek zdrojů,“ je přesvědčen europoslanec Ivan David (SPD). „Prosazované cíle a metody jejich dosahování jsou zárukou hospodářské stagnace, ne-li úpadku, a země poháněné touhou na zvýšení životní úrovně svých obyvatel a samozřejmě zisků svých ‚národních‘ a nadnárodních miliardářů, se rozhodně k iniciativě EU nepřipojí. Jde o unijní protievropskou vraždu. Iniciátoři zhoubných akcí nezabíjejí sebe, ale společnost v zemích Evropské unie. Ne z blbosti, sledujme cestu peněz, zcela vědomě,“ domnívá se.

Užiteční klimaidioti a temné síly za nimi. Ivan David v Glasgow, na vlastní oči. Ti jejich „vědci“ jen drží hubu a krok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan David

Politici se slétli do Glasgow, kde plamenně hovořili o klimatu. K čemu jsou taková setkání? Vedou k nějakým důležitým rozhodnutím, nebo ta klíčová padají jinde?

V Glasgow budu také, takže akci uvidím na vlastní oči. Usnesení, která mají být přijata na podobných konferencích, jsou samozřejmě připravena dlouho dopředu. Věcně jde o přehlídku planých řečí, ale i tak je zajímavé „co se předkládá k uvěření“. Nezpochybňuji skutečnost, že k oteplování dochází, nezpochybňuji ani skutečnost, že to má pro stamilióny lidí závažné důsledky. Mám ale pochybnosti o tom, že pro tento proces je rozhodující lidská činnost.

Vždyť i z dob, z nichž máme písemné zprávy, je zřejmě, že k periodickému oteplování a ochlazování docházelo, aniž by existoval průmysl, a lidí na planetě žilo o jeden až dva řády méně. Z dávnějších dob existují důkazy, které přinášejí geologické metody, že k daleko podstatnějšímu oteplování a ochlazování docházelo v předchozích miliónech a stamiliónech let bez lidské činnosti. A nakonec nemám pochybnosti, ale jsem si jist, že „bojem“ proti skleníkovým plynům v Evropské unii nelze dosáhnout pozitivní změny klimatu. Smysl má bránit likvidaci pralesů, sázení stromů a návrat k řešení populačního vývoje v zemích, které nemají dostatek zdrojů.

Argumentace o vlivu skleníkových plynů se ale opírá o desítky studií vědeckých ústavů…

Ano. Jenže vědci nejsou ani ve své většině bojovníci za čistou pravdu. Stejně jako umělci, novináři, politici nebo úředníci jsou ovlivnitelní korupcí. Víme, že badatelé, kteří se uchylují od oficiálně propagovaného dogmatu, nemají šanci nejen na publikování svých studií, ale ani na jejich grantovou podporu a sotva si udrží zaměstnání. Pokud nechtějí přestat být tím, čím jsou, musejí „držet hubu a krok“. Ti, kteří aktivně vycházejí vstříc objednávce, mají navíc zajištěnou kariéru, tituly a vedoucí místa. Doba svobodného bádání, pokud kdy do důsledků existovala, je pryč.

Ale hlavně, prosazované cíle a metody jejich dosahování jsou zárukou hospodářské stagnace, ne-li úpadku, a země poháněné touhou na zvýšení životní úrovně svých obyvatel a samozřejmě zisků svých „národních“ a nadnárodních miliardářů, se rozhodně k iniciativě EU nepřipojí. Některé se k ní hlásí, ale s termínem splnění až v době, kdy se bude svět potýkat s daleko bezprostřednějšími problémy a ambiciózní „boj proti uhlíku“ nebude nikoho zajímat.

Proč tedy celý ten humbuk?

Vysvětlení je dvojí. Buď a) to od počátku prosazují hlupáci, nebo b) celá akce slouží zcela jiným cílům. Ad b) je důležitější. Jsem přesvědčen, že vedle užitečných idiotů existují vlivné síly, které akcí sledují svoje zájmy.

Hospodářská krize, která posílí ztráty z účinku covidu-19, dále poškodí obyvatelstvo EU. Mladí lidé v západních zemích už vědí, že kvalita jejich života bude horší než v generacích jejich otců a dědů. Jasným signálem budoucího zchudnutí je současný růst cen energií. Ty se promítnou do všech cen a dojde nejen k „energetické“, ale ke komplexní bídě. Růst cen potravin, který nyní nastane, se jen vlivem růstu cen energií odhaduje na 15 %. Zatím. Cíle „Zelené dohody“ (Green Deal), která není dohodou, ale diktátem, povedou samy k růstu cen (bez vlivu cen energií) o 15-25 %. 

Ale Česká televize nám stále nabízí pana Prouzu bojujícího proti potravinové soběstačnosti. Pokud dovoz potravin nebude mít domácí konkurenci, ceny dál rychle porostou. Lidé budou mít problém zaplatit nejzákladnější potřeby. Ale Evropský parlament slíbil v přijatém usnesení, že vymýtí bezdomovectví do roku 2030, ačkoli v předchozím usnesení konstatoval jeho rychlý růst v celé EU. Pokles koupěschopné poptávky povede k růstu nezaměstnanosti. Sociální stát se definitivně zhroutí a asociální nadstát či „hluboký stát“ (Deep State) definitivně ovládne pole.

Tomáš Prouza

Ve čtvrtek byl jakýsi bankovní expert v Českém rozhlasu dotazován na možné řešení růstu cen energií. Pravil, že musíme „doufat, že se trh umoudří“. A k energetické bídě chce nyní EU přispět omezením energetických zdrojů. Ovšem trh je moudrý, a tak spekuluje, a také ceny fotovoltaických panelů podle stejného experta vzrostly o 50 %. Jiný expert pak posluchače varoval, aby se kvůli cenám energií nezadlužovali. Dobrá rada nad zlato. A ještě další odborník přidal radu, že se lidé mají bránit tím, že budou energií šetřit. Jenže akciové společnosti mají plánované zisky. Šetření vodou vedlo k růstu její ceny. Tak vy byste chtěli platit méně, holoubkové? Tak to tedy ne!

Zchudlí frustrovaní občané se pak snadno nechají vyprovokovat k vzájemným bojům jako hladové krysy v prázdném sudu. A to je jeden z cílů. Pomoci má i imigrace lidí, kteří se rozhodně nebudou chtít přizpůsobit. Evropané mají být odepsáni.

Co říkáte – i z pozice psychiatra – na apokalyptický tón, který v Glasgow zazníval?

Nejde o projev nějaké duševní nemoci. Je to souzvuk užitečných idiotů a různých kategorií manipulátorů sledujících různé cíle. V hlavních rolích jsou chamtivost, korupce a strach.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už fňukají. Miloš Zeman „naděluje“ za eurovolby

12:51 Už fňukají. Miloš Zeman „naděluje“ za eurovolby

„Po každých volbách následuje fáze, kdy poražení fňukají a označují své vítězné partnery za extremis…