Vědma Dagmar Kroužilová: Volby nic nevyřeší. A přijde velká kauza!

10.08.2013 9:54

JINÝMA OČIMA Kartářka a vědma Dagmar Kroužilová z Tábora opět prokázala své schopnosti. Kromě vítězství Miloše Zemana do funkce prezidenta, letního pádu vlády, zásadních korupčních skandálů a dalších věcí, se opět nezmýlila a jasně řekla, že vláda Jiřího Rusnoka důvěru nedostane, ledaže by se stal „zázrak“, a ten se nekonal. ParlamentniListy.cz se proto - na základě přání našich čtenářů - vědmy znovu zeptaly, co bude následovat dál. A optimistické zprávy to moc nejsou.

Vědma Dagmar Kroužilová: Volby nic nevyřeší. A přijde velká kauza!
Foto: Marek Podhora
Popisek: Vědma Dagmar Kroužilová, která úspěšně předpovídá i politické události v zemi.

Paní Kroužilová, opět jste se nezmýlila, ani tentokrát, s tím, že Rusnok důvěru nedostane?!

Já vím, také si zakládám na tom, že mé výklady jsou kvalitní a s co největší úspěšností. Bylo jasné, že vláda Jiřího Rusnoka důvěru nedostane. Jak jsem řekla, ledaže by se stalo něco nepředvídatelného, a to se nestalo. Neříkala bych to jinak, ale v politice, a hlavně té české, je možné cokoli, tak proto. Ale byla jsem si jistá, že důvěru Parlament vládě nedá.

Jak to tedy vypadá dál, čekají nás volby?

Moje karty ukazují, že nás čekají podzimní předčasné volby. Pokud si ale dělá někdo naděje, že tyto volby změní něco zásadního v naší zemi, mýlí se. Tyhle volby nic nevyřeší, pro lidi i pro politiky budou spíš zklamáním.

Proč myslíte?

Já si to nemyslím, ukazují to mé karty. Ukazují mi spokojenost tak na deset až dvanáct procent, to je tedy těch „horních deset tisíc“, kterým je to fuk, protože mají peněz dost a nic neřeší. Pro většinu občanů ČR to ale bude zklamání a naše země se začne ještě více propadat do problémů a chudoby. Vidíte to jasně i v tom, že v létě vzrostla nezaměstnanost, což není běžný trend.

Jak dopadnou podle Vás ty volby?

Podobně jako ty minulé. Možná bude vítěz. Nebude vítězů ani zásadně poražených. Bude to chtít hodně pevné nervy, opět budou dohady. Opět boje o posty, takzvaná „koryta“. A pokud budou politici chtít, aby to alespoň trochu fungovalo, pak budou muset udělat kompromis, a to vidím na velkou koalici či nějakou vládu napříč politickým spektrem. Lze ale počítat i s menšinovou vládou s podporou jiné strany, ovšem tam to taky nic nevyřeší.

Čím si myslíte, že to bude?

Tím, že jsou tam a budou stále stejní lidé. Pokud se na politické scéně objeví nové osobnosti, tak mimořádně maximálně dva tři lidé, ale ti ničemu nepomohou.

Je tedy nějaké řešení?

Jistě! Podle karet zásadně obměnit Parlament a zásadní posty. Je nutné, aby do politiky přišli noví lidé nezatížení minulostí. Do té doby se nehneme z místa. A pak je nutné, aby se změnilo myšlení lidí a ti lidé pochopili, že oni jsou ten národ, ta země, a že by se politici měli „trochu“ chovat, jak oni chtějí, ne jak si přeje pár účelových skupin.

Co tedy čeká občany?

Nerada to říkám, ale starosti, problémy a nic mimořádně příznivého, protože politická situace a politici se taky příliš nezmění. Jde o vysoké posty, a ty někteří nebudou chtít opustit a jiní je zase naopak budou chtít za každou cenu získat.

Co takový Jiří Paroubek, kdysi premiér a velmi výrazná osobnost?

Pro pana Paroubka to nevidím nejlépe. Být jím, nepouštěla bych se do zásadních bojů. Sice mu patrně bude nabídnut nějaký vyšší post, ale nic, co by on uvítal, co by ho nadchlo nebo pomohlo jemu či této zemi. A nebude to, upřímně, ani za nějaký zásadně výrazný peníz. Takže návrat Jiřího Paroubka do politických výšin nevidím.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

A co Miloš Zeman?

Ten si vede dobře, ale jsou tam obrovské tlaky a na Zemana je toho poměrně dost. Má podlomené zdraví, hodně pracují nervy a jeho pozice je poměrně hodně narušená tlaky zvenčí. On to ustojí, je to nesmírně silná osobnost. Měl by zmírnit, zvolnit. Rozhodně neustoupí nikomu a ničemu. Drží si to své a patrně, jak karty ukazují, ví, co dělá, i když to možná někteří neradi slyší.

Čekají nás ještě, řekněme do konce roku, nějaké problémy, zásadní korupční kauzy?

Myslím si, že mnozí budou překvapeni. Objeví se totiž další „korupční“ kauza, bude to na delší dobu. Déle potrvá shánění informací, důkazů, rozplétání souvislostí. Měl by v tom figurovat muž či snad možná dva muži, ale ten jeden bude rozhodně obviněn…

Nebude to však jediná kauza, i v budoucnu se provalí jisté problémy a křivárny…

Budou tady samozřejmě i nějaké nepokoje, protesty, lidé více začnou dávat najevo nespokojenost a svůj názor, a s tím musejí politici počítat.

Čeká tuhle zemi něco pozitivního?

Tak jistě. Lidé sice nebudou spokojení, ale zase ti, kteří se mají opravdu rádi, budou držet při sobě. Budou se více spojovat, ale to jen někteří. Do Česka by také měla přijít zásadní suma peněz, patrně z EU. Bude to něco, na co se dlouho čeká. Bude to jakoby výhra pro republiku, ale opět v tom budou hrát roli mocenské a finanční boje a boje o vysoké posty, jak už to tak bývá. Způsobí to i to, že lidé, kteří stojí pevně na svých nohou, začnou měnit názory a postoje.

Co nás tedy ještě čeká?

Bude se rodit stále méně dětí, bude i nadále ubývat sňatků, přibývat rozvodů. To je ale dané i politickou a sociální situací v zemi. Čekají nás ale i nějaké živelné pohromy. Něco jako vichřice a velká voda. Co to přesně bude, mi teď karty neukazují, ale mělo by to být do konce roku a bude to opět zásadní pro rozhodování v politice, jsou tam i finanční zásahy, takže něco, co nějak ovlivní větší množství lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…