Věřte mi, že za chvíli vypuknou nepokoje. Tomio Okamura o migraci, Moravcovi a dalších novinářích i o tom, jak si s kolegou platí benzín

06.10.2015 9:21

ROZHOVOR Islamisté nebudou potřebovat meče a zbraně. Islám je expanzivní náboženství, řekl poslanec a předseda strany SPD Tomio Okamura. V Evropě jsme podle něj vytvořili nabídku a imigranti ji využívají. Musíme tlačit na Spojené státy a jejich spojence Francii a Velkou Británii, aby zastavily svoji imperiální politiku. Také musíme skoncovat se štědrým sociálním systémem pro nelegální imigranty. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zároveň vysvětlil, že se zrádci a pučisty Úsvitu už nikdy spolupracovat nebude.

Věřte mi, že za chvíli vypuknou nepokoje. Tomio Okamura o migraci, Moravcovi a dalších novinářích i o tom, jak si s kolegou platí benzín
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Anketa

Jak dopadne TOP 09 s předsedou Kalouskem a čestným předsedou Schwarzenbergem v příštích volbách do sněmovny? Žádáme vás o odhad, ne o vaše přání

1%
2%
2%
5%
11%
8%
66%
hlasovalo: 6591 lidí

Řekl jste, že Česká republika plýtvá miliardami korun na podporu ilegálních, nezákonných imigrantů na úkor sociálního zabezpečení pro naše vlastní potřebné občany. Jaké finance bychom tedy měly vynaložit a kam? Na ochranu hranic?

Já vycházím z vyjádření vlády, kdy jsme se dozvěděli, že akutálně vyčleňuje až čtyři miliardy korun na imigranty. Rozpočet je jenom jeden, jsou to státní peníze z daní občanů České republiky. To znamená, že když jakoukoliv částku vynaložíte nesystémově, tedy ne pro občany České republiky, tak je to na jejich úkor. Tady by se Česká republika a potažmo Evropská unie měla starat o vlastní občany. Přidat seniorům, pomoci hendikepovaným, rodinám s dětmi. Peníze vynakládají na úkor lidí, které sem nikdo nezval, kteří jsou ekonomickými imigranty. Stát má morální povinnost zajistit slabým občanům důstojné sociální zabezpečení. My jsme jediné hnutí s nulovou tolerancí nezákonných imigrantů. My chceme, aby měli všichni stejná práva a povinnosti a všem se měřilo rovným metrem. S tím, co předvádí vláda, my nemůžeme souhlasit.

Nechal jste se slyšet, že jde o invazi či islamizaci. Opravdu si myslíte, že nejsme schopni uchránit vlastní kulturu a tradice?

To vypovídá i o zmanipulovaných médiích v České republice. Teď nemluvím o Parlamentních listech, ty nepřekrucují, a doslově interpretují politiky. Lidé si toho všimli, a proto čtenost stoupla. Nepletou si rozhovor s komentářem. Takže zmanipulovaná média, a řekl bych, že i mnozí politici zneužívají slova xenofobie a rasismus. Spoléhají na to, že značná část veřejnosti neví, co znamená slovo populista. Jsme jediní, kdo varoval před nebezpečím imigrace v Parlamentu, a všichni nám říkali xenofob a populista. Xenofobie znamená strach z neznámého, a já varuji před velice dobře známým – to je přece rozdíl. A už vůbec se nejedná o populismus. Byl jsem terčem urážek pseudohumánních politiků a médií. Těžko to ale mohl být populismus, když jsem za to byl popotahován. Populisté jsou nyní ti, kteří se přidávají, když vidí, že je to populární a pro ně bezpečné.

Co se týká fungování Evropské unie a naší vlády, když bude pokračovat v tom, co předvádí, tak ochránit kulturu nedokážeme. Islám je expanzivní náboženství, islám hovoří jasně, že svatá válka nikdy nekončí. Džihád končí, až ve chvíli, kdy je celý svět islámský. To není tak jednoduché, islám má různé odnože. Wahhábisté neuznávají jiné vyznavače islámu, než ty nejtvrdší. Nejsou ti praví, jsou pro ně příliš měkcí. My jsme terčem frontálního útoku nejtvrdší odnože islámu, který existuje. A když se podíváme na demografickou křivku, ve Francii na jednu islámskou ženu připadá 8 dětí, a na jednu evropskou je to asi 1,8 dětí. Už dlouho kvůli tomu usilujeme o změnu zákona o slučování rodin. Konečně o tom mluví i Chovanec, že v podstatě my v okamžiku, kdy povolíme pobyt jednomu vyznavači islámu, tak přichází krok „b“, a sice legální migrace při slučování rodin. Asi za dva roky si sem přistěhují příbuzenstvo. Když to řeknu jednoduše, jeden imigrant znamená pět až deset dalších.

Když vezmeme strmou demografickou křivku, tak oni opravdu nebudou potřebovat meče a zbraně. V tomto smyslu hovoří i islámští imámové. V podstatě stojíme před rozhodnutím, zda-li zachováme naši evropskou indentitu, anebo zda-li ji nezachováme. Protože my jsme bohužel příliš morálně slabí na to, abychom vyznavačům islámu dokázali čelit. Oni mají na první místě víru – a my jsme z jejich pohledu dekandentní Evropané, slaboši. Představte si, že značná část sem míří v dobrém přesvědčení, že nás, dekadentní Evropany, jdou přeučit, naučit, upravit naše chování, abychom z jejich pohledu byli řádní.

Neházíte teď všechny imigranty trochu do jednoho pytle?

Islámské náboženství hlásá nadřazenost věřících v Alláha nad nevěřícími v Alláha. Islám je náboženství nadřazenosti mužů vůči ženám, což se neslučuje s evropskou, a ani japonskou civilizací. Pakliže někdo hlásá nadřazenost určitého typu lidí nad jinými, tak já to nechci. My se musíme rozhodnout lidsky a je načase se zamyslet, zda chceme zachovat indentitu a hlavně bezpečí a kulturní zvyky, nebo jestli chceme na úkor naší bezpečnosti a identity přijímat nezvané vetřelce.

Jak to tedy funguje v Japonsku?

V Japonsku to už řešili dávno, tam panuje nulový sociální systém pro jakékoliv nelegální imigranty. Jaký jiný by také měl být, když jsou nelegální? Japoncům je jasné od začátku, že nemohou dávat daně lidí někomu, kdo činí něco nezákonného. V Japonsku je průměrný plat osmdesát tisíc měsíčně a člověk by čekal, že tam putují bárky z Koreje, Číny, Vietnamu… Ale žádné nepřiplouvají, kde není nabídka, není ani poptávka.

Chcete tím říci, že jsme v podstatě v Evropě vytvořili nabídku?

Ano a jsou pro to základní dva důvody. Jedním je, že imperiální politika Spojených států a jejich západních spojenců Francie a Velké Británie rozvrací stabilní státy severní Afriky a Blízkého východu. Kdyby nebyly rozvráceny Sýrie, Libye, Irák, tak nejsme svědky vlny nelegálních imigrantů. Když tamní režimy fungovaly, tak taková vlna nebyla. Rusko nerozvrátilo řežimy a nenastal exodus. Naopak – vzpomeňme na bombardování Sýrie Spojenými státy, Velkou Británií a Francií loni na jaře bez mandátu OSN a NATO. Druhým důvodem je štědrý sociální systém západoevropských zemí Evropské unie vůči nezákonným imigrantům. Tím pádem, kde je nabídka, je i poptávka. Převaděčské mafie nabízí cestu do Evropy a vydělávají obrovské peníze.

Problém je v tom, že samozřejmě ti, co přícházejí nejsou chudáci. Skuteční chudáci a jejich rodiny nedají dohromady tisíce eur na cestu do Evropy. Naopak Evropa místo stabilizace zemí a práce na mírovém procesu nejenže země rozvrátí, ale ještě je oslabuje o elity, které by tam byly potřeba. Proto říkám, že jsou to dva nástroje. Z globálního hlediska bychom měli vyvíjet tlak na Spojené státy, Francii a Británii, aby skončily s imperiální politikou a přestaly destabilizovat fungující režimy. Po rozvrácení je tam tisícinásobně více mrtvých než za diktátorů. Umírají matky s dětmi v tisících, a nikdo to neřeší. Za bývalých režimů zde nebyly rozsáhlé nálety, k takovému vraždění nedocházelo. My bychom měli – a naše vláda v tom selhává, čeká na pokyny z Washingtonu a Bruselu – vyvinout diplomatickou aktivitu.

Vidíme, že v poslední době se i Andrej Babiš a jeho hnutí vyjadřuje proti imigrantům s tím, že je těžké muslimy začlenit, mluví se o zavedení pohraniční stráže, ale i potápění lodí. Kde se podle vás udála ta změna?

To je jednoduché, populismus.

Takže využívají, co na lidi platí?

Je to jasné, kdyby problém vnímali, tak už dávno něco udělali. Místo toho mě kritizovali, že jsem populista a xenofob. Ještě letos tvrdili, že problém nehrozí, a do toho jim přikyvovala zmanipulovaná média. Říkal jsem a bil na poplach, že je potřeba se připravit. Cestuji po celém světě, také do mnoha středoafrických zemí. Znám to tam, je to jiná mentalita. Když se něco nelíbí nám, je možné si postěžovat dopisem, jít na demonstraci, vyjádřit se ve volbách. Ale oni jsou vychovaní jinak. Když se něco nelíbí jim, vezmou kámen, lahev, kopnou nebo hodí. Jde o úplně jinou mentalitu. Jsou tak vychovaní a nemohou za to, jsou schopní jít po ulici a vulgárně nadávat ženě, dívce.

Neobáváte se, že Andrej Babiš, který má větší hnutí a více zástupců ve vládě i krajích, nakonec využije vaši volební strategii? Jinak řečeno, nevypálí vám Babiš postoji proti imigrantům politický rybník?

Já nedělám politiku proto, abych se – na rozdíl od kolegů – zalíbil, protože je něco populární, jak to vidíte u nich. Bagatelizovali, zesměšňovali a dehonestovali nás, aby zamluvili svoji neschopnost s tím něco dělat. Pak rychle, kam vítr, tam plášt, mění názory. Mají podchycená média a spoléhají na to, že lidé mají krátkou paměť. Já nedělám politiku kvůli zalíbení.

Objevují se názory, že přistěhovalci mohou pomoci ekonomice, mohou roztočit spotřebu. Samozřejmě z financí poskytnutých státem… Co si o tom myslíte?

To je absolutní lživý nesmysl. To je lež, protože stát musí dát na podporu miliardy; a i kdyby těch miliard bylo v této fázi mnohonásobně více, tak je samozřejmě musíme dát našim rodinám, pracujícím, podpořit rodiny bezúročnou půjčkou, aby si zařídily bydlení. Ti, co fungují na dávkách, by tu žít nemohli. Stát musí nejprve udělat maximum, aby podpořil české a moravské rodiny s dětmi. Vykašlat se na české a moravské děti a podpořit imigranty? Co je zrůdnější politický postup?

Dlouhodobě žije v Británii spousta Indů, Pakistánců i muslimů, Pracují, fungují, vydělávají peníze a jsou loajální vůči systému. Jak si vysvětlujete, že ve Vídni jsou demonstrace na podporu uprchlíků, v Mnichově je lidé vítali…? Čím to, že bohatší země zvládají nápor lépe? A proč je ten odpor u nás větší?

Na úvod řeknu, že bohatší země rozhodně nápor nezvládají. Všimněte si, že v chudších zemích Evropy, kde jsou nižší příjmy, jako je Řecko, střední Evropa, Itálie, je ten odpor obrovský. Země s nižšími příjmy se bojí ohrožení sociálních jistot, protože samy nemají důstojné životy. My nemáme ani na vlastní občany. Věřte mi, že během krátké doby se objeví nepokoje v Německu i Francii, protože ten problém je obrovský.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie nyní nabírá nové členy. Nedá mi to se nezeptat, kde seženete peníze na provoz strany a volební kampaň?

Nemáme žádné peníze, žádný státní příspěvek. Do hnutí Úsvit přijde ještě padesát jedna milionů korun. Tvrdili, že Okamura vytuneloval Úsvit, ale to byla účelová lež pučistů. Státní příspěvky jsou rozprostřeny; a po té, co jsem byl s Fialou vyloučen, tak do Úsvitu přišlo a přijde přes padesát jedna milionů korun čistého. Úsvit je vysoce v plusu a jejich cíl byl jasný. Odstranit mě a Fialu a dostat se k padesáti jedna milionům korun, které získali jednoznačně díky mně. Já je vytáhl do Sněnovny a hnutí Svoboda a přímá demokracie teď na žádný státní příspěvek nemá nárok. My s Fialou moc neutratíme, zaplatili jsme doménu, e-maily, naši příznivci a členové tisknou letáky, společně platíme benzín. Vyhlásili jsme transparentní účet a poprosili jsme příznivce, aby nám poslali příspěvek. Přišlo nám na šedesát až sedmdesát tisíc korun.

V Českých médiích vládne cenzura. Byl jsem řádně zvolen a za celého dva a půl roku jsem byl jednou pozván k Václavu Moravcovi. Nepohodlní lidé se nezvou. Do Českého rozhlasu jsem nebyl pozván tři roky, protože Českou televizi a Český rozhlas řídí Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, kterou volí vláda. My tam zástupce nemáme. Je do nebe volající, že za veřejné peníze poskytují cenzurování legitimně zvolených politiků. Patříme mezi pět stran s největším počtem přihlášek, na Facebooku mám přes dvě stě tisíc příznivců, jde o absolutní cenzuru. Názory, které jsou nepohodlné Evropské unii a velkým stranám, jsou cenzurované. Aby se o tom lidé nedozvěděli, vláda zamítla zákon o referendu, o přímé volbě, aby lidé neměli na nic vliv, čtyři roky nic nezmohli. Spoléhají na krátkou pamět a mediální masáž. Naše demokracie je děs.

Podle některých průzkumů se hnutí SPD i Úsvit drží kolem tří procent. Kdyby to tak dopadlo i ve volbách, nelitoval byste, že jste se rozešli a nesestavili společnou kandidátku?

Já jsem viděl jiné průzkumy, kde měl Úsvit nula, nebo jednu desetinu procenta, zatímco SPD až 4,7. Nehledě na to. Když vás někdo zradí a udělá politický puč, vrazí vám kudlu do zad, udělá to kdykoliv znova. Ten zrádce už to má v sobě. Kdo dokáže zradit pro peníze, zradí kdykoliv znovu. S pučisty a zrádci já nikdy nebudu spolupracovat. Budu bojovat za náš politický program. Hledáme spolehlivé partnery a nacházíme je. To je hudba příštího roku. My vnímáme politické partnery, máme spolehlivé lidi; ale nikdy nebudu spolupracovat s pučisty, kteří mi vrazili kudlu do zad, ti to mají v charakteru. Je čas na tom pracovat, máme ještě přes dva roky. Příští rok nás bude – odhadují – až patnáct tisíc členů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…