Většina Čechů odsoudila Kalouskovu složenku, tvrdí SANEP

19.05.2010 12:46

Přes padesát procent lidí se domnívá, že složenka, kterou posílá domácnostem Miroslav Kalousek, není vhodnou formou, jak na státní dluh upozornit.

Většina Čechů odsoudila Kalouskovu složenku, tvrdí SANEP

Neobvyklý záměr TOP 09 a jejího místopředsedy Miroslava Kalouska upozornit na narůstající státní dluh formou složenky na 121 tisíc zasílané statisícům domácností, se většině oslovených lidí agenturou SANEP nelíbí.

Podle 50,7 procenta dotázaných Kalouskova složenka není vhodnou formou, jak na státní dluh upozornit. Naopak, že to je dobrý nápad, míní 35,9 procenta respondentů.

Lidé předvolební složenkovou akci TOP 09 hodnotí většinou jako nezdařilou. Za nezdařilou ji označilo 46,3 procenta lidí, a za spíše nezdařilou dalších 15,1 procenta oslovených. Pozitivně ji hodnotí jen 33,4 procenta lidí.



 

Dluh je problém, ale složenku nechceme

Na druhou stranu většina české společnosti veřejný dluh vnímá jako závažný problém. Dokonce zadlužování státu vnímá negativně přes devadesít procent dotázaných, uvedla agentura SANEP.

Z výzkumu také vyplývá, že 11 procent dotázaných složenku nedostalo a 40,9 procenta lidí je Kalouskovou aktivitou nepříjemně dotčeno.

Internetový průzkum byl proveden mezi 14. a 16. květnem na reprezentativním vzorku 3 870 dotázaných ve věku 18 až 69 let. Podle agentury se statictická chyba pohybuje v rozmezí tří procentních bodů.

Související:
Mikešovi se Kalouskova složenka líbí, Dvořákovou naštvala
Kalouskova složenka je strašná i jako žert, uvedl Svoboda

Koláž: Hans Štembera

reklama

autor: ann

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…