Volební lídr ODS v Praze 5 Lukáš Herold: Postarat se o děti i seniory

22.09.2014 16:05

Předvolební boj v Praze 5 je v plném proudu. Alespoň podle různých plakátů a billboardů v ulicích. Vedle místních voleb se zde uskuteční i senátní volby, a tak „smíchovští“ mají o zábavu postaráno. Na radnici v Praze 5 kandiduje také lídr ODS Lukáš Herold.

Volební lídr ODS v Praze 5 Lukáš Herold: Postarat se o děti i seniory
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold z ODS

Jak se vám zatím daří přesvědčovat voliče, aby vám a vaší straně  opět projevili důvěru a mezi devatenácti kandidujícími stranami v Praze 5 volili právě vás?

Doufám, že úspěšně, i když volič v Praze 5 to nebude mít vůbec jednoduché. Na výběr bude mít devatenáct stran a uskupení a podle mne není reálné, aby se v tom vůbec vyznal. Jedni se jmenují Hnutí pro Prahu 5, druzí se jmenují Občané pro Prahu 5, třetí je Občanské sdružení pro Prahu 5...Proto prosazujeme jednoduchý a jasný program, který čerpá z toho nejlepšího, co se ODS na Pětce za uplynulých pětadvacet let povedlo. Se sebevědomím i tolik potřebnou pokorou. Nabízíme to, co vychází pouze z reálných možností naší městské části.

Ve svém programu na Praze 5 se často odvoláváte na děti, proč?

My opravdu nechceme zadlužovat naše děti, chceme být příkladem i pro stát. Naším cílem je, aby byl rozpočet vyrovnaný bez zapojení finančních zdrojů z privatizace, jinak městská část v průběhu následujících let zkrachuje. Prosadíme vyrovnaný rozpočet. Ušetříme každoročně v rozpočtu 250 milionů korun (1 miliardu za následující volební období). Právě pro naše děti chceme „uklidit“ naši městskou část nejen od hyzdících květníků, protože i dítě ví, že strom patří do země a ne do květináče,  ale i od bezdomovců, narkomanů a dalších nepřizpůsobivých občanů bez rozdílu rasy. Naším cílem je znepříjemnit jim život,  abychom zpříjemnili život našim dětem v Praze 5. Cílem nás rodičů celkově je maximálně eliminovat nebezpečí,kterým každodenně naše děti čelí, nesmíme se je bát pustit samotné domů. Našim dětem musíme umožnit kvalitní vzdělávání. Také proto říkáme ne politiky zmanipulovaným konkurzům na ředitele škol a školek, nesouhlasíme s plíživým omezováním právní subjektivity škol a školek. Nechceme ani zrušit školu v Grafické ulici. Zaplatíme výuku angličtiny od první třídy základních škol. Podpoříme výměnné pobyty dětí v zahraničí. Napomůžeme zdravému životnímu stylu v našich školách například zaváděním automatů na zdravé potraviny a nápoje. Podpoříme soukromé mateřské, základní, střední a vysoké školy v Praze 5 – vážíme si toho, že tady působí. Podpoříme vznik nových tak, aby Praha 5 byla vyhledávaným centrem vzdělanosti. Praha 5 patří dětem a těm patří budoucnost. Nezapomínáme ale ani na seniory, ve volebním programu ODS v Praze 5 máme samostatnou kapitolu s názvem Senioři pomáhají dětem, Praha 5 se postará o seniory, což naznačuje, jak chceme přispět k soužití těchto skupin obyvatel v Praze 5. Plánujeme vybudovat Centrum pro seniory, centrum pro jejich aktivity a plnohodnotné využití volného času,  podpoříme výstavbu komunitního centra v Renoirově ul. na Barrandově (bývalé misijní středisko).a projekt domova důchodců na území Prahy 5.

Ve svém programu mluvíte často i o bezpečí na ulicích, co chcete konkrétně udělat, aby se tedy „rodiče nemuseli bát pustit děti samotné domů“?

Prosadíme, aby městská policie v Praze 5 změnila zásadně své priority. Doposud tři čtvrtiny své činnosti věnují dopravě a dopravním přestupkům. Tento trend ve spolupráci s policií musíme obrátit, jinak se bezdomovců, narkomanů a kapsářů nezbavíme. Proto mimo jiné v případě našeho volebního úspěchu rozšíříme počty strážníků v naší městské části – občané musejí znát svého strážníka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…