Volný a pravda o odstřelu Lipovské: Vyvedli mě. Musel jsem to udělat. Ať to každý ví! Petr Dvořák...

18.09.2021 10:10 | Rozhovor

„Mediální mafie se zbavila jediného člověka, který stál mezi nimi, penězi České republiky a mediálním vlivem v rámci tohoto veřejnoprávního média. Jediný poctivý člověk, který s tímto vším bojoval,“ komentuje odvolání Hany Lipovské z Rady ČT lídr Volného bloku, poslanec Lubomír Volný. Lipovská podle něho bojovala za pravdu a chtěla dokázat, že se v České televizi krade, že ředitel Dvořák je v brutálním střetu zájmů a opakovaně lhal o České televizi a svých majetkových poměrech, a tak se stala nepohodlnou. Vysvětluje i důvody své obstrukce, kdy po odmítnutí opustit milovanou zástrčku byl vyveden ze Sněmovny policií.

Volný a pravda o odstřelu Lipovské: Vyvedli mě. Musel jsem to udělat. Ať to každý ví! Petr Dvořák...
Foto: archiv
Popisek: Lubomír Volný

Poslanci odvolali Hanu Lipovskou, která kandiduje ve volbách za Volný blok, z Rady České televize. Jak okomentujete tento jejich krok?

Mediální mafie se zbavila jediného člověka, který stál mezi nimi, penězi České republiky a mediálním vlivem v rámci tohoto veřejnoprávního média. Jediný poctivý člověk, který s tímto vším bojoval a měl jasně argumentačně nabito a byl odvážný, aby do toho boje šel, byla slečna Hana Lipovská, a té se mediální mafie zbavila.

Ona jim vypověděla poslušnost, protože SPD jí nabízelo kandidaturu do Poslanecké sněmovny za ně, ale s podmínkou, že už nebude napadat generálního ředitele ani financování České televize. To paní Lipovská odmítla. Tím pádem se znelíbila té části mafie, kterou reprezentuje ve Sněmovně ANO a SPD. Využili Demokratický blok, který slečnu Lipovskou nenávidí už od přirození, a společně ji odvolali.

Překvapilo vás její odvolání? Ve čtvrtek se mluvilo a psalo o tom, že odvolána nebude, protože hnutí ANO bude proti jejímu odvolání. V pátek však hnutí ANO pro její odvolání bylo, což bylo rozhodující. Co říkáte postoji hnutí ANO?

Mě to překvapilo, protože jsem se domníval, že si hnutí ANO uvědomuje, že toto je taktická chyba. Také si však musíme říci, jak hnutí ANO pracuje. A to tak, že mu každý den skupina jeho poradců vytváří průzkumy veřejného mínění. Nefungují podle toho, že by měli na cokoliv nějaký názor. Oni každý den zjišťují náladu ve společnosti.

Dám příklad. Dvacet dva poslanců ANO připodepsalo asi před třemi lety zmírnění protikuřáckého zákona. Ale protože poradci pana Babiše jsou mnohdy z ciziny, tak vyslali špatnou otázku mezi respondenty a zeptali se jich, jestli jsou pro zrušení kouření v restauracích. Vyšlo jim, že občané nechtějí zrušit zákaz kouření v restauracích. Andrej Babiš pak na základě tohoto průzkumu rozeslal esemesky, že se to změkčovat nebude, a těch 22 poslanců ANO, kteří byli spoluautory této novelizace, tak hlasovali proti sobě. Takto funguje ANO. Oni si udělali průzkum, a teď záleží na tom, co tam napsali za otázku. To je také důvod, proč oni ještě včera hlasovali proti, protože ten průzkum neměli zpracovaný. Ten jim mezitím došel a vyšlo jim, že většina voličů hnutí ANO je pro odvolání slečny Lipovské, takže do toho takto šli.

Takže přes noc změnili názor...

Včera hlasovali proti, pak jim přišel ten průzkum, a říkali – jé, to byla chyba. Takže teďka do toho praštili. Pro hnutí ANO je to typické. Oni nemají žádný plán na cokoliv. To je i jejich volební program a všechno, co hnutí ANO reprezentuje. Jedou podle průzkumů, které jim zpracovává píjárová agentura. To, co od nich v té době lidé většinově chtějí, to oni prosazují. Takže kdysi byl Babiš pro migranty, dneska je protimigrační. Byl pro euro, dneska je proti euru. Byl pro EU, pak proti. Jenom na základě toho, že mu vychází, že lidé jsou takto naladění, tak on se takto chová. Proto je jeho program takový, že slibuje každému všechno, a ve finále nikdo nedostane nic.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

4:44 Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

„Minimálně dvacet milionů korun vyhozených z našich daní do kanálu. A pokud budou nový šéf a jeho ne…