Zeptali jsme se kartářky, jestli bude světová válka. Pověděla nám i leccos zajímavého o Zemanovi, Babišovi a Sobotkovi

03.08.2014 8:19

ROZHOVOR Pražská kartářka a léčitelka Jana Synková patří mezi ty ženy, které se zabývají několika směry pomoci. Hodně dobře dokáže odhadnout lidi, objevila v sobě před lety i léčitelské schopnosti, a blízké vztahy má i k některým známým osobnostem, kterým, jak sama řekla, pomáhá v jejich zdravotních problémech. ParlamentníListy.cz se jí zeptaly na to, jak to její karty a ona vidí s touto zemí a politiky…

Zeptali jsme se kartářky, jestli bude světová válka. Pověděla nám i leccos zajímavého o Zemanovi, Babišovi a Sobotkovi
Foto: Radek Kraus
Popisek: kartářka Jana Synková

Anketa

Který politik se nejvíc zasloužil o dobré věci v České republice?

hlasovalo: 108142 lidí

Jak karty vidí současnou situaci v ČR, co se týče lidí, politiky?

Současná situace v ČR je taková, že lidé prožívají hektický a velmi rychlý posun ve všech směrech, něco začnou a než se nadějí, už dělají a začínají něco jiného. Děje se to proto, že tento rok je ve znamení Koně. To prožívají i politici, kdy mohou mít pocit, že ztrácejí půdu pod nohama, ale na druhé straně je to vynese dosti vysoko, je to pro politiky taková lekce uvědomění si, jestli konají správně.

Vydrží vláda Bohuslava Sobotky po celé volební období?

Vláda premiéra Sobotky by měla mít pevné základy, má kolem sebe poměrně silnou energii, která je sceluje, vkládají do toho sílu a věrnost, mohou uvažovat o změnách, nových plánech a projektech, je třeba se ale dívat na výklad se zdravým rozumem. Karty nám ukazují cestu, radí nám, ale všichni dobře víme, že nic není stoprocentní a nikdy nevíme, co se stane za pár vteřin, ale mnoho nám napoví a nic se neděje náhodou. Vláda se snaží udržet a setrvat celé období. Hvězdy jsou tomu nakloněny!

Jak karty přejí prezidentu Miloši Zemanovi?

Miloš Zeman má dobré období, ve svém podvědomí přehodnotil určité náhledy na politickou sféru, snaží se věci vidět z několika pohledů, je zodpovědnější a bude se mu dařit. Je pravdou, že názorů na něj je mnoho, protože každý člověk to vidí jinak a shodnout se na jednom, to je vždy těžké! Jeho vize je silná a jasná - setrvat a něco dokázat a dát lidem něco nového.

Jak se bude Zemanovi dařit do budoucna a co jeho zdraví?

Jeho zdraví odpovídá jeho věku, klouby, trošku tlak, běžné civilizační nemoci a opět zdůrazňuji, že nemůžeme detailně říci z karet přesnou diagnózu, protože během několika vteřin vše může být jinak. Takže výklad nám ukazuje a radí i upozorňuje, co by mohlo lidi potkat, kde může být problém, může nás to varovat a záleží na nás, jestli tomu věnujeme pozornost, nebo si uvědomíme, že nás to potkalo a vezmeme si z toho ponaučení. Zdá se, že pan prezident má před sebou, vzhledem ke svému věku dlouhou cestu.

Jak vnímáte osobu Andreje Babiše? Prozradil, že kdyby měl náhradníka, odstoupí!

Pan Babiš je silná osobnost, má důkladně promyšlené situace, je chytrý, cílevědomý, nezdává se a ani se nevzdá svého postu. Proto v politice je, a ve skutečnosti by hodně zvažoval, zda by měnil, i kdyby měl náhradníka. On si jde si za svým. Lidé, kteří ho obklopují, jsou naladěni na stejnou vlnu jako on. Jen by si měl dát pozor na to, aby všichni věci, které dělají, mysleli tak, jak on… Nikoli „pro svůj prospěch“, to by pak mohlo být poměrně nebezpečné…

Andrej Babiš preferuje bystrost, chytrost a důslednost. Co osobnost premiéra Bohuslava Sobotky?

Je to člověk štěstěny, tvrdý bojovník, z nepříjemných situací se umí vymanit, když něco začne, má snahu to dokončit, tedy pokud mu to okolnosti dovolí. Je sebevědomý, nepřipustí si lidi moc k tělu a velice dobře ví, proč to dělá.

Jak dopadnou komunální, podzimní volby, vyhraje levice, či pravice?

Kdo vyhraje - levice, nebo pravice - je spojeno s letošním hektickým rokem. Také záleží na tom, jak lidé v tomto období budou naladěni, kam je intuice nasměruje, koho volit. Je to dlouhá cesta a nechme se překvapit. Ale jedno je už teď jisté – jasné vítězství levice to rozhodně nebude!

Hrozí ČR, Čechům nějaké nebezpečí – války, přírodní katastrofy?

Řekla bych, že České republice nic zásadního či zdrcujícího nehrozí. Jsme dobře chráněný stát, co se týče povodní, na to bych dala pozor, nejedná se o povodně, které jsme zažily, ale varování tady samozřejmě je. To riziko je poměrně velké…

Zlepší se situace v Česku pro lidi v blízké budoucnosti – sociální i co se nálady ve společnosti týče?

Karty ukazují, že zlepšení situace v Česku tu být může. Hodně to bude záležet na lidech, jak se postaví k životním situacím a zda budou chtít něco změnit?! Někdy nemění věci ani sami u sebe, pokud je zde lhostejnost, tak daleko se neposuneme. Mnoho hlav a mnoho názorů, a to je vždy složité. Zkrátka, jaké si to uděláme, takové to máme, snažíme se měnit životní styl. U někoho to jde. Je to na nás. Samozřejmě, že nás čekají hezké věci, ale je tam i částečně neúspěch. Že by se Česku dařilo nějak špatně, to opravdu karty nenaznačují.

Co říkají vaše karty na situaci v Rusku, respektive na osobnost Vladimira Putina?

Prezident Putin prochází tento rok tím, že nám dává najevo sílu. Je to tím, že letos se tak chováme většinou všichni, je to rok Koně, vše se děje rychle, chaoticky a možná si nestíháme uvědomovat naše rozhodnutí, aniž bychom si uvědomili následky. Prezident Putin si velice dobře uvědomuje, že musí být pozorný a ví, jaké následky by nesl, pokud by jeho rozhodnutí byla špatná.

To je sice hezké, ale co říkají karty a hvězdy na situaci v Rusku, na Ukrajině?

To, co se děje v jeho zemi, tak to se usměrní. Lidé, kteří přicházejí o životy, jsou oběťmi zbrklých politických rozhodnutí, síly mocenství.. Ale situace v zemi by se měla uklidnit do dvou měsíců, protože prezident USA Barack Obama si to hlídá. Oba spolu komunikují, možná více, než si mnozí uvědomují. Oběma představitelům těchto mocností je jasné, co by následovalo, kdyby to pokračovalo dál.

Myslíte si, že hrozí třetí světová válka?

Nemyslím si, že by měla být třetí světová válka, na to jsou oba dost rozumní, aby něco takového nastalo. Opravdu se jedná jen o dokazování síly, velikosti osobností, metou kolem sebe, ale nic se dít nebude. Situace se zklidní, protože tento rok je opravdu o tom, dokazovat si něco. Na druhou stranu nikdy nevíme, komu rupne v hlavě a bezmyšlenkovitě udělá jakoukoliv hloupost, a pak toho lituje. Ale tady bych nějakou zásadní krizi neviděla. Situace kolem Ruska a Ukrajiny je taková životní čistka, šarvátky, moc, bylo to tak vždy a bude to pořád, nemůže být jen pohoda. Bohužel. Nikdy se nedozvíme, co se odehrává mezi těmito lidmi, mají to dobře spočítané. Jsou věci, kterým běžně lidé nerozumí. A některé věci hodně ovlivňují média… To je také důležité, si uvědomit…

Jak byste to shrnula?  

Karty říkají, že letos takzvaně čistíme kolem sebe. Uzavíráme věci z minula a otvíráme cestu k lepším začátkům. Jak letos zasejeme, tak v dalším období i sklidíme! Nové pracovní příležitosti se nabízí a je jich třeba využít. Je šance na uvědomění si sám sebe, co bylo špatně a co dobře, to je také úspěch. Ať se politikové, i běžní občané, ať už jsou profesně kdekoli, řídí hlavně svou intuicí. Ať příliš nedají na názory druhých, spíš ať poslouchají, berou si to dobré a konají sami za sebe. Měli bychom se nechat méně ovlivňovat, víc přemýšlet a být více za sebe, jako občané, jako národ…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…