Zvrácenost! Novotný a plesnivá tykev? Tomáš Vyoral řekl věci, ze kterých v ODS zmodrají. Ale nejen oni. I Nora Fridrichová a Mikuláš Minář

28.02.2020 16:06

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Kauza Foldyna? To spíše ČSSD, stejně jako ODS, opustila své voliče, myslí si komentátor Tomáš Vyoral a trefuje se do ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Vyjádřil se také k číslům, která jsou velmi nepříjemná pro Milion chvilek. Kde ale pořádně přiložil pod kotel, je ODS. Jde o Pavla Novotného, který byl čerstvě pravomocně odsouzen.

Zvrácenost! Novotný a plesnivá tykev? Tomáš Vyoral řekl věci, ze kterých v ODS zmodrají. Ale nejen oni. I Nora Fridrichová a Mikuláš Minář
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

„V oblasti mediálního vzdělávání je potřeba provést systémové změny, jejichž nositelem by mělo být Ministerstvo školství,“ napsal v otevřeném dopise ministru školství Karel Strachota, ředitel programu Jeden svět na školách, provozovaného Člověkem v tísni. Domníváte se, že naše školství potřebuje v této oblasti nějaké změny? A měl by se jich ujmout třeba právě pan Strachota?

Ano. Školství potřebuje absolutní distanc a odříznutí od jezinek typu Strachoty a jeho Člověka v tísni, od elfíka Kartouse, od hvězdy filmů pro dospělé pány Jakuba Jandy a jeho Evropských hodnot a od jim podobných. Výše zmínění charakteroví mrzáci a bezpáteřní manipulátoři, indoktrinátoři a propagandisti by měli být drženi na míle daleko od jakýchkoliv dětí a studentů. V zájmu všech lidí dobré vůle.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí

Praha změnila adresu ruské ambasády, nově se to místo jmenuje náměstí Borise Němcova, po zavražděném ruském opozičním politikovi. Je hotovo, byl to podle vás dobrý tah?

Otázkou je, pro koho. Nevím, zda šlo o dobrý tah, ale zcela jistě o politicky uvědomělý a prorežimně žádoucí. Režimem samozřejmě nemyslím premiéra Babiše a prezidenta Zemana, ale Brusel a Washington. Ostatně sám primátor Hřib přeci řekl, že v tomto ohledu následuje kroky Washingtonu. Rektální alpinismus proveden na jedničku, a poté, co pan Hřib vyletí z magistrátu, jistě dostane nějaké jiné teplé a dobře placené místečko. Nejlépe z peněženek daňových poplatníků.

Vedení Prahy má evidentně všechno jiné důležité pro Pražany hotovo, a tak s levným hrdinstvím fušuje do mezinárodní politiky. Už na gymnáziu nám jeden učitel říkal, že pojmenování ulic a náměstí po konkrétních osobách je z pohledu historie, změn režimů a úhlů pohledu ošidné. Hřib měl logicky jiného učitele, možná starého diplomata a dle mého přesvědčení americkou spojku u nás Petra Koláře. Otce starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře, druhého z pražské psychopatické partičky levných prorežimních hrdinů, do které patří ještě čerstvě pravomocně odsouzené zhmotněné ADHD Pavel Novotný.

„Když o někom řeknete zlou lživou pomluvu, u soudu prohrajete. Pokud nejste prezident nebo premiér,“ napsala redaktorka ČT Nora Fridrichová v reakci na verdikt soudu v kauze Babišova výroku o „zkorumpované“ Transparency International. Je na jejích slovech něco pravdy? Jak se k té reakci postavit?

Nějak skromně paní Nora, smutná to osoba, zapomněla na sebe. Zrovna ona, známý to dřevěný držák na cetky politických neziskovek a tajtrlíkující aktivistka z pódií protivládních demonstrací, její úderka ze 168 hodin, stejně jako kolegové Wollner a jeho Reportéři, Moravec a jeho Otázky a odpovědi a hlavně Rosí a jeho Newsroom 24 – mají heslo „pravda nesmí stát v cestě dobrému příběhu“ prakticky vytetované na čele. Nedotknutelní sedmilháři, nebo přesněji zamlčovači, mlžníci, manipulátoři a propagandisti z nevyváženého a tendenčního zpravodajství bruselsko-washingtonské České televize, která má v názvu česká zřejmě jen proto, že česky vysílá.

Anketa

Máte rádi Zuzanu Čaputovou?

hlasovalo: 20760 lidí

Nora Fridrichová v Českém rozhlasu v pořadu Až na dřeň mluvila o současné mladé generaci. „Já vlastně tuhle generaci občas nazývám generace Kovy a myslím, že tady v Česku máme trošku tendenci ty mladé podceňovat, jako že jim říkáme: Nechoďte demonstrovat za klima, seďte ve škole, učte se, lajdáci, nechcete se učit; a ve skutečnosti nám tu vyrůstá generace, která je velmi dobře digitálně vzdělaná a ten digitální věk hýbe celým světem a na tom my prokážeme svou budoucnost,“ neobává se novinářka o budoucnost mladé generace. Jak to vidíte vy, podceňujeme mladé? Zachrání nás?

Že je paní Nora omezená jak spotřeba nepasterizovaného mléka, je již všeobecně známo. Takže mě už snad nepřekvapí žádný výrok, který z ní vypadne. Skoro si snad musí myslet, že hází perly sviním, protože jí, alespoň si troufám tvrdit, její moudra opravdu moc lidí nebaští.

Chápu, že když ji lidé s životními zkušenostmi a určitým rozhledem neberou, bude se snažit lísat do přízně mladší generace. A skrze Kovyho – evidentně jednoho z „tajných influencerů“ naší, vaší a hlavně jejich ČT – a skrze vystoupení na demonstracích je to určitá cesta. Každá generace má něco do sebe a má své plusy a minusy. Ale spoléhat na mladou generaci díky „digitálnímu vzdělání“ a ještě s odkazem na „generaci Kovyho“, to je, když ne úplně hloupé, tak minimálně scestné a krátkozraké. Nicméně je to zcela v souladu se smýšlením paní Nory.

Podstatné totiž je, co z té generace – nebo z její většiny – teprve vyroste. Jak se vypořádají sami se sebou, což je věčný problém každého z nás, ale u mladé generace to vidím i v souvislosti se sociálními sítěmi, s relativním blahobytem a s často nezdravě přehnanou starostlivostí rodičů nyní silněji než dříve, jaké zkušenosti a rozhled naberou.

Divím se, že se paní aktivistka v rozhovoru div nepomodlila ke své elitami protežované modle Grétě. A chyběla mi ještě třešnička na dortu, a to že zapomněla zmínit věčnou fake news, že revoluci u nás spunktovali mladí.

Poslanec Jaroslav Foldyna oznámil odchod z ČSSD. Strana, jejímž členem byl třicet let, se podle něj posunula směrem k neomarxismu, liberalismu a aktivismu. Opačným směrem zase od několika vysoce postavených představitelů zazněla vážná obvinění na adresu Foldyny, který se prý v minulosti dopustil závažných lží. Kdo je blíže pravdě? Opustila ČSSD svého voliče, nebo se Foldyna svezl jiným směrem?

Nevím, jakých lží se dopustil Jaroslav Foldyna, to bych musel slyšet nebo vidět konkrétně. Ale že ČSSD stejně jako ODS opustila svého původního voliče, je zcela evidentní. Jak na projevu a prezentaci těchto stran a v dekadenci jejich čelných představitelů postrádajících charisma, intelekt a často i charakter, tak na jejich volebních výsledcích.

V obou případech se jedná o posun směrem ke středu, což není nic jiného než běžný populismus, proti kterému se tak často a rádi vymezují. V obou případech se taky ke kormidlu, ať už z jakéhokoliv důvodu, dostaly liberálně progresivistické a nekriticky prounijní – tedy zcela bez debat levicově-socialistické –  kliky. Jako takový krásný příklad nám může sloužit třeba pan Ralph Wiggum Petříček, který je typický TOPkař, a s ČSSD má společnou zřejmě jen stranickou knížku.

Agentura CVVM uspořádala průzkum, ve kterém zjišťovala postoj Čechů k iniciativě Milion chvilek. Výsledky hovoří takto: 52 % dotázaných demonstrace nepodporuje, 16 % není rozhodnuto a jen 32 % lidí projektu fandí. Většina dotázaných si myslí, že Milion chvilek svými demonstracemi nedosáhne cílů, které si stanovil, zároveň si ale také většina lidí myslí, že obecně je důležité vyjadřovat svůj názor pomocí demonstrací. Jak tato data můžeme interpretovat?

Vždy tak, jak se nám hodí, ale jen v mezích, jaké nám poskytli zpracovatelé průzkumu na základě zadavatele. Interpretace je vlastně v samotné otázce. Asi se shodneme, stejně jako většina Čechů, že na demonstrace má každý právo. Ale permanentní demonstrace proti každému – jakkoliv demokratickému – kroku, který se nám nelíbí, a poučování o jediné možné pravdě a světonázoru z úst samolibých nedouků, stále stejných hlasatelů čehokoliv z umělecko-intelektuálně-neziskovkářské sféry za podpory vybraných politických subjektů – demobloku, jsou zkrátka lidem proti chuti.

Předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář v debatním duelu s Janem Zahradilem uvedl, že spolek vyzval demokratické strany, aby přišly s vizí, jež nabídne něco třeba i voličům ANO, a s rozumným modelem spolupráce. Jak se na takovou výzvu díváte?

Stejně jako na onu zrzavou českou Gretu v úboru hitlerjugend a s patetickými deskami s Maxipsem Fíkem. S odporem a znechucením srovnatelným snad jen s pohledem na kazatele a reinkarnaci sebestřednosti a pýchy známou jako Tomáš Templeton Halík.

Evropou se prohání koronavirová nákaza. Od začátku týdne prudce rostou počty nakažených, nejprve v Itálii, poté i v dalších zemích. Média, včetně nejsledovanějších televizních stanic, vysílají záběry prázdných regálů v italských obchodech a lze říci, že obecné vyznění zpráv o nákaze je velmi ponuré. Domníváte se, že se vlna paniky usadí i u nás v Česku?

To je dost možné. Vzhledem k často až panickému referování médií a politiků o této čínské chřipce, která má však, pokud vím, řádově méně obětí a nakažených než obyčejně běžná chřipka, bych se tomu nedivil.

Jinak, slyšel jsem, že prý už různě docházejí roušky. Doporučuji tak jako alternativu nakoupit pár hidžábů a burek, případně zajet na Anděl nebo do Teplic a někoho tam poprosit, zda nemá doma záložní. A doporučuju taky všem nakoupit dostatečný počet prezervativů, kdyby se náhodou ještě třeba zjistilo, že je ta čínská chřipka pohlavně přenosná. Jak se říká, štěstí přeje prezervativně připraveným.

Nevím, nechci se rouhat a zlehčovat situaci, ale občas mi to připadá jak nějaký neuvěřitelný katastrofický biják, který má sakra dobré PR. Doufejme v to nejlepší, ale buďme připraveni na nejhorší. A nemyslím tím vykupování regálů v obchodech, ale obezřetnost, hygienu a soudnost.

Městský soud v Praze potvrdil řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému (ODS) trest za nebezpečné vyhrožování. Novotný před 4 lety policistům napsal, že se chystá zavraždit podnikatele Marka Víta. Novotný musí uhradit 66.600 korun, nebo na dva měsíce půjde do vězení. Byly vzneseny i námitky, že by odsouzený politik neměl být členem ODS. Váš komentář?

Že Fialova ODS má, co si zaslouží. Holt nablýskaný politický eunuch ohánějící se slušností a falešně PRisty přidělanými rameny potřebuje nějakého ratlíka. Myslím, že v souvislosti s vyloučením Klause mladšího je setrvání Novotného naprostá zvrácenost. Ale opět – pouze ilustruje zvrácenost současných vedoucích představitelů ODS.

Je možná jenom dobře, že si politolog i politik diletant pěstuje takovou plesnivou tykev, jako je Novotný. Omluva tykvím. Pročistí se voličské hlasy, pak se třeba pročistí ODS, přežije-li to. Nepřežije-li to, nezahyneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…