Hudeček chtěl podle Babiše kandidovat za hnutí ANO. Primátor to odmítá

13.10.2014 13:59

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš prohlásil, že se dosavadní primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) před volbami ucházel o přestup do hnutí ANO. Babiš to řekl v rozhovoru pro DVtv. Lídr kandidátky TOP 09 to ale ve vyjádření pro Echo24.cz odmítl.

Hudeček chtěl podle Babiše kandidovat za hnutí ANO. Primátor to odmítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

V Praze vyhrálo hnutí ANO. Teď nastávají povolební vyjednávání. TOP 09, která skončila na druhém místě, ovšem už dopředu vyloučila, že by do koalice šla s Babišovým hnutím.

Před pár měsíci k nám chodil Hudeček a ptal se, jestli by nemohl kandidovat

Babiš ale v DVtv upozornil, že lídr pražské kandidátky TOP 09 paradoxně před několika měsíci chodil do ANO a zajímal se o to, jestli by nemohl kandidovat za toto hnutí. „Paradoxně ještě před pár měsíci pan Hudeček chodil k nám a ptal se, že kdyby náhodou ho neudělali primátorem, tak jestli by nekandidoval u nás... Vedli jsme určitý čas takové konzultace. Já osobně jsem s ním neměl problém,“ prozradil Babiš.

Hudeček to ale pro server Echo24.cz odmítl. Prý ho hnutí ANO oslovilo samo a on to zdvořile odmítl. „V ANO hledali po Kaslovi také u všech ředitelů příspěvkovek. Oslovili pana Bobka (Zoo Praha), pana Ctibora (IPR) a pana Ježka (Obecní dům). Nervozita stoupá s tím, jak se jednání nejspíše nedaří, ale to je pochopitelné,“ rýpl si současný primátor Prahy.

Také v TOP 09 byly před volbami spory. Vznikly kvůli tomu i dvě kandidátky. Hudeček možná hledal alternativu

Ke schůzce s Hudečkem došlo podle Andreje Babiše na přelomu června a července. V té době pražská TOP 09 řešila dlouhodobý spor Tomáše Hudečka s pražským šéfem strany Jiřím Vávrou. Kvůli sporům dokonce vznikly dvě verze kandidátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…