Průzkum: TOP 09 vyrostla na úroveň ODS. ČSSD nejsilnější stranou

05.02.2013 15:40

Levice si podle posledního průzkumu ppm factum udržuje první příčku v oblíbenosti, zatímco TOP 09 by momentálně dokonce předběhla KSČM. Opoziční ČSSD je na tom ze všech stran nejlépe, naopak její rival ODS své preference pomalu ztrácí.

Průzkum: TOP 09 vyrostla na úroveň ODS. ČSSD nejsilnější stranou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny mělo poklidný charakter. Chvíli se jen řešila politická prostituce strany LIDEM

Podle agentury ppm factum, která průzkum prováděla, by také na přelomu ledna a února letošního roku šlo k volbám do Poslanecké sněmovny 50,5% oprávněných voličů. To je podle agentury o více než deset procent nižší účast, než jaká byla při volbách do sněmovny na konci května v roce 2010. Vítězem by se pak podle ppm factum stala ČSSD s 24,6% hlasů, za nimi by se objevila ODS s 15,6 procenty. V těsném závěsu za občanskými demokraty by se ocitli TOP 09 a Starostové s 15,5%.

Do Poslanecké sněmovny by se pak probojovalo šest politických stran. Komunisté, kteří by získali 13,8% hlasů, by byli těsně poraženi právě TOP 09. KSČM od začátku roku 2013 přitom mírně ztrácí. Kromě již zmiňovaných stran by se do sněmovny dostali ještě KDU-ČSL a SPO Zemanovci. Ti by nejenom získali shodně 7,4% hlasů, v průzkumech agentury se přitom objevují již půl roku jako horcí kandidáti do Poslanecké sněmovny. Kdo by ovšem rozhodně neslavil je například Strana zelených (3,1%) nebo Strana svobodných občanů (2,4%). Ty by požadovanou pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny nesplnily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…