Prý žádní náckové, pane Konvičko? Antifa se vrací k demonstraci proti islámu

26.01.2015 9:36

Česká antifašistická organizace Antifa si posvítila na demonstraci proti islámu, kterou šestnáctého ledna uspořádala na Hradčanském náměstí v Praze iniciativa Islám v ČR nechceme a došla k závěru, že organizátoři akce oklamali veřejnost přinejmenším ve dvou skutečnostech: v počtu účastníků demonstrace i údajné absenci „nácků“.

Prý žádní náckové, pane Konvičko? Antifa se vrací k demonstraci proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradčanském náměstí před Pražským hradem proběhla demonstrace proti islámu. Přišlo kolem tří tisíc lidí

Z úst čelních představitelů iniciativy Islám v ČR nechceme (IvČRN) dle Antify zaznívalo, že před Hrad, kde se demonstrace proti islámu konala, dorazilo na dva tisíce lidí. Antifašistická organizace ale na základě fotografie, kterou údajně zveřejnila sama iniciativa, dochází k závěru, že organizátoři počty zúčastněných značně nadsadili. Přítomno prý mohlo být maximálně dvanáct set demonstrantů. A lidé z IvČRN o tom údajně museli vědět. V horním rohu fotografie si totiž dle Antify nakreslili malé červené čárky sloužící jako počítadlo.

Podle Antify není pravda ani to, že by se akce neúčastnili žádní „náckové“. Na demonstraci se prý naopak neonacistů, neofašistů nebo rasistických chuligánů pohybovala celá řada, přičemž větší část z nich byla údajně dobře rozpoznatelná, což Antifa dokládá přiloženými fotografickými snímky. Dohromady prý mohlo být lidí z neonacistického prostředí kolem stovky, což údajně znamená, že tvořili zhruba 10 % celé demonstrace.

„Ve skutečnosti samozřejmě nejde o neonacisty. Ti mohou koneckonců dorazit na lecjakou akci. Vtip není v tom, že by neonacisté svou přítomností zkazili ostatním demonstraci, ale v tom, jak skvěle si s nimi účastníci demonstrace notovali,“ uzavírá Antifa, která své tvrzení podkládá například fotografií, na které je zachycen lídr Úsvitu Tomia Okamura s Vlastimilem Pechancem, údajnou ikonou českých neonacistů a člověkem, který strávil třináct let ve vězení za vraždu Roma Oty Absolona.

Celý text k přečtení ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…