Topolánek: Dalíkovi se mstí ódéesáci a jejich soldateska

10.10.2012 15:01

Během dvou dnů od zatčení Marka Dalíka jeho politický patron Mirek Topolánek zarputile mlčel a veškerá vyjádření shrnul do jedné stručné zprávy, že o ničem neví. Ve středu se však rozpovídal a vyjádřil názor, že jeho někdejší poradce je obětí vnitrostranických bojů v ODS.

Topolánek: Dalíkovi se mstí ódéesáci a jejich soldateska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Dalík byl prý zadržen kvůli něčemu, co se nestalo, a především proto, aby se policisté dostali právě na Topolánka. „Pokud vůbec má Petr Nečas na tu soldatesku vliv, tak jeho motivace je jasná,“ soudí expremiér podle serveru Aktuálně.cz. Jeho nástupci v čele ODS prý jde o zastrašení stranických rebelů, a o odstranění Topolánka, protože se neustále paranoidně obává jeho návratu. Premiér má prý podle něj ze zatčení lobbisty paradoxně radost -  konečně prý totiž našel viníka prohraných voleb.

Topolánek se vysmál i žalobcům, kteří chtěli na Dalíka uvalit vazbu. Je prý velmi směšné, že se obávají ovlivňování svědků, protože Dalík prý nemá koho ovlivňovat. Nejvíc prý o celém obchodu ví zbrojař Pavel Musela, který však po „náhodném“ pádu z posedu ztratil paměť a neřekne vůbec nic, manažer firmy Steyr Szücs (který Dalíka z žádosti o úplatek obvinil) se prý skrývá, o dalším svědkovi, agentovi CIA (míněn americký diplomat, který se schůzky rovněž účastnil) prý vůbec není jasné, jestli žije a on sám již vypovídal v případném řízení.

To ještě netušil, že soud dá jeho argumentaci za pravdu a Dalíka pustí na svobodu. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…