VÍME PRVNÍ Pražská TOP 09 do Senátu podpořila kandidátku zelených a ČSSD

26.09.2014 8:53

Rád bych se prostřednictvím tohoto prohlášení vyjádřil k nadcházejícímu druhému kolu doplňovací volby do Senátu Parlamentu České republiky ve volebním obvodu č. 22 se sídlem v Praze 1, píše předseda pražské TOP 09 Jiří Vávra v prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

VÍME PRVNÍ Pražská TOP 09 do Senátu podpořila kandidátku zelených a ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Cabrnochová

"Je pro mne velmi složité vyjadřovat podporu, protože obě dvě kandidátky jsou pro mě reprezentanty levicové části politického spektra v naší zemi. Nicméně, v tomto případě jsem si dovolil udělat výjimku a jako předseda pražské TOP 09 jsem se rozhodl podpořit koaliční kandidátku dvou politických stran, a to Strany zelených a České strany sociálně demokratické. I přes to, že jde o levicovou kandidátku je mi její výhra bližší než případně vítězství kandidátky strany, která reprezentuje a obhajuje pouze zájmy svého majitele, které se rozhodl destruovat celou českou politickou scénu lacinou mediální a marketingovou kampaní. Z těchto výše uvedených důvodů jsem se rozhodl podpořit paní Ivanu Cabrnochovou," uvádí Vávra.

Tu kromě TOP 09 podpořil rovněž premiér Bohuslav Sobotka, senátorka Eliška Wagnerová, předseda Zelených Ondřej Liška či fotbalový internacionál, který se do druhého kola doplňovacích, senátních voleb nedostal, Antonín Panenka.

Senátorkou v obvodě v Praze 10 bude buď místostarostka tamější radnice Ivana Cabrnochová (SZ + ČSSD), nebo Jana Dušková (za ANO). Cabrnochová v prvním kole voleb zvítězila, když dostala 15,83 procenta hlasů, Dušková pak 15,59 procenta. Nikdo z kandidátů nezískal nadpoloviční většinu hlasů nutnou ke zvolení, druhé kolo se uskuteční tento víkend. Doplňovacích voleb se zúčastnilo 15,8 procenta voličům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…