Vždyť já jsem položlutý! Okamura si po aféře ,,prasátka u mešit" popovídal s novinářkou. Takto to dopadlo

05.01.2015 8:38

Po protiromských výrocích vsadil poslanec Tomio Okamura na protiislámské nálady. Ve jménu “naší kultury” nekupujte kebab, zato venčete psy a prasata u mešit. Tak zní recept dovozce japonských turistů a potravin Okamury jak zatočit s islámistickým radikalismem. Okamura prý udělá maximum proto, aby tady radikální islamisté nezakořenili. V rozhovoru se však neustále odvolával na to, že ten článek nepsal on, ale jeho stranický kolega Jiří Kobza. Rozhovor poskytl MF Dnes.

Vždyť já jsem položlutý! Okamura si po aféře ,,prasátka u mešit" popovídal s novinářkou. Takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura přiznal, že se s textem, který publikoval na svých facebookových stránkách ztotožňuje. Jiří Kobza je podle něj vysoce erudovaný odborník,  byl vedoucím ambasády v Íránu, kde žil přes deset let. „On tak velice správně reagoval na stovky dotazů lidí, kteří se ptají, co mohou dělat proti radikálnímu islamismu,” uvedl Okamura.

Na tom, že prodejci kebabu mohou financovat ze svého podnikání myšlenky radikálních islamistů nepřijde Okamurovi nic nepravděpodobného… „…to přece dělají i jiné církve, “ řekl.  Na dotaz redaktorky, jestli se neobává trestního stíhání za tento článek odpověděl. „Je to jen můj názor, advokátní kancelář, která nám to kontrolovala, tam neshledala nic protiprávního.“

Už vminulosti bylo na Okamuru podáno trestní oznámení za jeho výroky ohledně Romů. „Policie mě osvobodila a těch deset trestních oznámení, která na mě byla podána, odmítla s tím, že jsem čerpal z historických faktů. Takže jsem mě pravdu,” obhajoval se poslanec.

Na otázku zdali jeho facebooklový návod není namířen proti všem muslimům, když nabádá, pojďte s prasaty k mešitě, Okamura řekl:  „Já tomu opravdu nerozumím, v Praze máme dvě mešity a v jedné z nich se šířila kniha, která otevřeně vyzívá k nesnášenlivosti. A druhá věc je, že když pan Kobza konzultoval svůj text s advokáty, upozornili,  že je třeba na úvod napsat, že mluvíme o radikálních islamistech, respective pan Kobza. Myslím, že je každému jasné, že mluvíme o radikálních islamistech. Já budu bojovat proti radikálnímu islámu, takže si o tom všichni, co vám to vadí, myslete, co chcete.”

Ředitel Muslimské unie nechápe, proč Okamura jako poloviční cizinec nabádá k negativnímu postoji vůči cizincům…na to lídr hnutí Úsvit reagoval:  „Já tomu nerozumím, já jsem nemluvil o cizincích, ale o radikálních muslimech. Mně nevadí cizinci, ale nepřizpůsobiví lidé. Je mi jedno, jestli je někdo žlutý, černý nebo bílý. Já jsem položlutý. Má bývalá  manželka je Japonka, syn je tříčtvrteční  Japonec, takže mi nepodsouvejte nic o cizincích. Vždyť jak někdo správně napsal do diskuse, Okamura nikdy nic rasistického neřekl. Naopak mi vždycky ta vaše majorita nadávala, že jsem Číňan a že jsem žlutý. Je to přesně naopak, vy jste nikdy rasismus nezažili. Když včas nepojmenujeme tyto radikální vlivy a nepojmenujeme ty příčiny, tak skutečně přijde opravdový rasismus. Chci říci, že ten článek je o radikálním islamismu a já nechci, aby tady byl. Mně nevadí žádné náboženství, ať jsou tady slušní lidé, ať si tu každý dělá, co chce, když tím neobtěžuje okolí. Já jsem nikdy neměl starch z islámu, ale teď mám strach z radikálního islámu, protože se objevují aktivity Tálibánu,  Al-Káidy. Nechci tu nástup nácků a ultrapravičáků, já chci, abychom to rychle vyřešili, nechci aby tu byly nějaké pogromy. Ten článek jsem se rozhodl zveřejnit, pan Kobza byl český diplomat, musíme nastartovat diskusi,” uvedl v rozhovoru poslanec. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…