Zeman chystá velkou zahraniční cestu. Zjistili jsme podrobnosti

19.05.2015 14:41

Plán zahraničních cest prezidenta Miloše Zemana na zbytek letošního roku je znám ve větších obrysech. Kromě Ázerbájdžánu, o kterém se již mluvilo, vyrazí Zeman v druhé polovině roku také do Mexika a Kolumbie. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Zeman chystá velkou zahraniční cestu. Zjistili jsme podrobnosti
Foto: Petr Kupka
Popisek: Další zastávkou prezidenta Zemana bylo město Jeseník

Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček potvrdil redakci ParlamentníchListů.cz plánované zahraničně-politické aktivity Miloše Zemana v druhé polovině roku. Prezident se v listopadu chystá na cestu po Latinské Americe.

„Pan prezident plánuje v listopadu navštívit Kolumbii a Mexiko. Hlavním tématem této cesty bude ekonomická diplomacie. Pan prezident tak naváže na své předchozí aktivity,“ řekl ParlamentnímListům.cz mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Význam ekonomické diplomacie zdůrazňuje Miloš Zeman dlouhodobě s tím, že hlavní povinností českých politiků je pomáhat českým podnikům, které díky tomu mohou zaměstnat více lidí, a tak snížit nezaměstnanost. V minulosti prezident pomáhal českým firmám třeba v Číně, Kazachstánu, Spojených arabských emirátech, Izraeli a řadě dalších zemí.

Vedle Latinské Ameriky ještě letos zavítá česká hlava státu například do Ázerbájdžánu, do New Yorku na zasedání Valného shromáždění OSN nebo v brzké době na summit Východního partnerství v lotyšské Rize.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…