Benedikt XVI. navštíví v září 2011 Německo

12.02.2011 18:23

Dr. Alberto Gasbarri, zodpovědný za papežské zahraniční cesty při Svatém stolci, ukončil včera pětidenní návštěvu Německa, která se konala za účelem přípravy papežské zahraniční cesty do SRN ve dnech 22. - 25. 9. 2011.

Benedikt XVI. navštíví v září 2011 Německo

Bonn (DE): Benedikt XVI. vykoná oficiální státní návštěvu Spolkové republiky Německo a apoštolskou návštěvu německých věřících ve dnech 22.-25. září 2011. Na podzim loňského roku přijal papež oficiální pozvání od německého spolkového prezidenta Christiana Wulfa a Německé biskupské konference (NBS).

Během své pětidenní pracovní návštěvy Německa (6.-10. února 2011) si Dr. Alberto Gasbarri, zodpovědný za papežské zahraniční cesty při Svatém stolci, prohlédl různá možná místa pro setkání se Svatým otcem v arcidiecézích Berlín a Freiburg a v diecézi Erfurt.

Přípravy na papežskou zahraniční cestu budou pokračovat a zabývat se jimi bude také příští plenární zasedání Německé biskupské konference 14.-17. března 2011 ve městě Paderborn. Hlavní body programu návštěvy Benedikta XVI. v SRN poté NBS představí veřejnosti. Z důvodu této mimořádné události se konání podzimního plenárního zasedání Německé biskupské konference ve Fuldě přesune na 4.-7. října 2011. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Římskokatolická církev

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomáš Halík má problém. Jeho publikace nejsou odborné, sdělil premiér Rusnok

13:01 Tomáš Halík má problém. Jeho publikace nejsou odborné, sdělil premiér Rusnok

EXKLUZIVNĚ Některé publikace religionisty Tomáše Halíka byly vyřazeny z Rejstříku informací o výsled…