Amazon chce zakotvit v Brně a přijmout tisíce lidí

27.10.2013 11:02

Na brněnskou Černovickou terasu míří americká firma zabývající se internetovým obchodem, společnost Amazon. Vedení firmy už absolvovalo jednání s představiteli města Brna a nastínilo jim svůj záměr obsadit poslední volné pozemky na Černovické terase.

Amazon chce zakotvit v Brně a přijmout tisíce lidí
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Brněnská průmyslová zóna patří mezi průmyslovými zónami v České republice mezi nejlepší. Amazon zde hodlá v příštím roce zřídit jedno ze svých distribučních míst pro zákazníky z celé Evropy. V Praze a v Brně by tak mělo vzniknout až 4000 pracovních míst a dále několik tisíc sezónních pracovních příležitostí.

Město příchod silného investora vítá. „S firmou Amazon dlouhodobě jednáme. Snahou města je podpořit nové firmy a investice v Brně,“ uvedl primátor Roman Onderka.

Černovická terasa si vede dobře i přes nedávnou ekonomickou krizi. Svědčí o tom i její obsazenost: na rozloze cca 200 hektarů jsou všechny parcely obsazené nebo smluvně zadané. V různých firmách zde aktuálně pracuje přibližně sedm tisíc lidí. Její výhodou je dobrá poloha s relativně přímým napojením na dálnici D1,  železniční trať Brno–Vlárský průsmyk, plánovanou jako vysokorychlostní trať Brno–Přerov, a mezinárodní letiště Brno-Tuřany.

Na Černovické terase působí například softwarová firma Honeywell, japonská firma Daikin vyrábějící součásti klimatizací a čerpadel, britská firma Carclo Technical Plastics produkující plastové komponenty pro automobily, německá firma Bosch Rexroth vyrábějící hydraulická zařízení a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…