Hradec Králové: Silvestrovské oslavy přinesou technickým službám více práce

31.12.2013 10:35

Střepy, rozbité skleněné lahve a stopy po odpalování zábavné pyrotechniky. To jsou každoroční pozůstatky po silvestrovských oslavách. Speciální uklízecí čety vyrazí v následujících dnech do historického centra hned několikrát. První nápor úklidu pracovníky čeká po silvestrovských oslavách. Krátce na to vyjedou uklidit Velké náměstí, na němž se hned 1. ledna večer uskuteční kulturní program zakončený novoročním ohňostrojem.

Hradec Králové: Silvestrovské oslavy přinesou technickým službám více práce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jako tradičně budou zřejmě i letos nejoblíbenějšími místy v krajské metropoli Velké náměstí a pěší zóna včetně Masarykova náměstí. Proto hned na Nový rok ráno vyrazí do těchto ulic, které bývají z pohledu návštěvnosti lidí nejexponovanější, posádky vozů na svoz odpadkových košů a úklid.

Příchod Nového roku slaví hradecké domácnosti různě. Někteří lidé zůstanou doma a oslaví příchod nového roku v kruhu rodiny či přátel, jiní budou odpočítávat vteřiny v restauracích nebo barech. Na samotném přelomu roku se v ulicích však většina lidí objeví. „I letos čeká už 1. ledna ráno po silvestrovských půlnočních oslavách na Velkém náměstí naši speciální uklízecí četu velký kus práce. Celý prostor Velkého náměstí bude navíc nutné připravit na večerní ohňostroj, což zaměstná osm pracovníků až do odpoledního soumraku,“ vysvětluje Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Málokdo právě tuší, že se pracovníci z úklidové čety vydají na Velké náměstí v tentýž den ještě jednou, a to večer 1. ledna po skončení novoročního ohňostroje. Po ukončení novoročního ohňostroje a odchodu několika tisíc lidí totiž zbyde každoročně v prostoru Velkého náměstí opět značné množství nečistot v podobě kelímků, tácků, sáčků a zbytků drobných dělobuchů. Okolí Bílé věže bývá navíc silně znečištěno zbytky profesionální pyrotechniky. „Proto opět bezprostředně po ukončení oslav sem nastoupí úklidová četa včetně silničního zametacího stroje, aby vše dala co nejrychleji do původního stavu,“ dodává Daniel Jeřábek. Tyto náročné práce zůstávají pro mnoho lidí zcela automatické a moc se o nich ani neví. Během Silvestra začnou technické služby také navážet na Velké náměstí zábrany určené pro kulturní program zakončený novoročním ohňostrojem.

Značné znečištění především travnatých ploch je i na všech sídlištích a frekventovanějších lokalitách. Úklid těchto míst bude probíhat i nadále průběžně v měsíci lednu s ohledem na aktuální počasí.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…