Karviná: Téměř dva milióny korun do sportu, kultury a volnočasových aktivit

12.12.2013 13:53

Karviná rozdělila více téměř dva milióny korun sportovním a kulturním organizacím, ale také jednotlivcům na projekty, které jsou určeny především dětem a mládeži nebo slouží humanitární práci. Fond primátora disponuje celkem ročně asi šesti milióny korun.

Karviná: Téměř dva milióny korun do sportu, kultury a volnočasových aktivit
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Celkem 768 tisíc z Fondu primátora už rozdělila rada – to jsou příspěvky do 50 tisíc korun. Nyní rozhodlo zastupitelstvo o přidělení dalších 1,204 miliónu korun u dotací nad 50 tisíc.

Příklady: 60 tisíc korun dostane Stanislav Filip na vydání knihy Karvinské pověsti. Dechovka Májovák 50 tisíc, klub mažoretek při Juventusu Karviná 15 tisíc korun a mažoretky Michelle stejnou částku – oba kluby reprezentují město na republikovém mistrovství. Na výstavu polské knihy jde 10 tisíc.  Dotace z Fondu primátora dostanou na vzdělávací a sportovní aktivity žáků také karvinské školy  (základní i střední) a školky – příspěvky jdou na práci kroužků a na konkrétní vzdělávací nebo sportovní aktivity pro děti v tomto školním roce. Příspěvky pomohou také karvinským sportovním klubům – házené, florbalu, futsalu, fotbalistům nebo lyžařům.

K projektu Stanislava Filipa: sepsal a sestavil veršované Karvinské pověsti a kniha bude doplněna ilustracemi dětí z karvinských základních škol a základní umělecké školy – nejlepší ilustrace vybírá porota. Město poskytuje dotaci na vydání knížky, křest by mohl být v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…