Karviná poslala děti do lázní

06.01.2014 8:17

Děti z karvinských mateřinek a základních škol pobývají v Metylovicích na ozdravném pobytu, v lázeňském místě stráví 28 dnů a rodiče neplatí nic, radnice zajistila také odvoz dětí. Pobyt je určen pro děti nemocné (potíže horních cest dýchacích, astmata apod.) a byl tedy nutný posudek lékaře. V pátek 3. 1. 2014 odjelo 38 dětí ve věku od 5 do 14 let.

Karviná poslala děti do lázní
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Radnice organizuje a z velké části i platí další ozdravné pobyty určené všem dětem, tedy i těm, které žádné problémy nemají.

„Každý den strávený na čerstvém vzduchu bez smogu je dobrý a jsem rád, že se nám zase podařilo vyčlenit peníze a že letos pojede na ozdravné pobyty více karvinských dětí,“ řekl primátor Tomáš Hanzel.

V prosinci začal další běh lyžařských kurzů částečně placených městem. Výcviky v Beskydech pro děti z mateřských a základních škol zajistilo město už podruhé, sehnalo peníze od sponzora (Nadace OKD) a z velké zčásti dotuje pobyty samo. Rodiče platí  jen 500 Kč za celý týdenní kurz. Od 20. ledna budou mít výcvik další děti, celkem jich v Bukovci bude lyžovat 460 až do začátku března.

120 dětí se během března vystřídá ve dvou bězích po 14 dnech na pobytu  v Beskydech – bude zaměřen na ekologickou výchovu a aktivity na čerstvém vzduchu. V létě by radnice ráda opět poslala další děti do hor nebo k moři – možnosti jsou prozatím v jednání.

Karvinská radnice má pro letošní rok vyčleněno na ozdravné pobyty 1,4 miliónu korun, získala také sponzory (např. Nadaci OKD) nebo podporu evropských dotací. Další pobyty - školy v přírodě - si organizují také školy  a školky samy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …