Karviná pošle opět děti z mateřinek a základních škol na lyže

31.10.2013 18:42

Lyžařské výcviky v Beskydech pro děti z mateřských a základních škol zajistilo opět (už podruhé) město Karviná - začíná se v polovině prosince.

Karviná pošle opět děti z mateřinek a základních škol na lyže
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

„Po letních ozdravných pobytech v Beskydech je to další možnost, jak děti dostat ze  smogu na čerstvý vzduch a zajistit jim zábavné aktivity v přírodě. Pomohla nám Nadace OKD, takže příspěvek rodičů bude opět minimální. Už v uplynulé zimě jsme na kurzy poslali tři stovky dětí, tentokráte jich bude ještě více – 460, bude tedy o jeden běh kurzů víc než vloni. Vloni jsme se orientovali hlavně  na děti z mateřských škol, letos je nabídka určena také pro první stupeň škol základních,“ řekl primátor Tomáš Hanzel.

„Děti budou vyjíždět z Karviné denně ve skupinách po 46 a  pětidenní kurzy vždy povedou kvalifikovaní lektoři, samozřejmostí bude doprovod učitelů a dozor. Pro ty menší děti je kromě lyžování připraven i zábavný program, ty větší se budou učit především lyžovat - kurzy jsou tedy uzpůsobeny každému věku dětí. Rodiče zaplatí pouze 500 Kč za celý kurz. Školy i školky už nabídku dostaly a rodiče mohou své děti přihlašovat – pochopitelně letos by měly dostat přednost ty děti, na které se vloni nedostalo, zájem byl a je velký,“ upřesnil náměstek primátora Lukáš Raszyk.

Lyžovat se bude jezdit opět do Bukovce - poprvé 16. prosince (do 20.12.), další kurzy jsou v roce 2014 -  od 20.1., od 3.2. a 24.2. a 3.3. , vždy pět dnů.  Děti budou jezdit do Bukovce denně -  vždy po lyžování se budou vracet domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…