Kopřivnice: Síť cyklostezek se v příštím roce opět rozroste

27.12.2013 8:23

V posledních letech bylo v Kopřivnici a okolí vybudováno několik kilometrů nových cyklostezek a cyklotras. Územím města prochází přibližně 26 km cyklotras, 14 km kondičních cyklookruhů a 9 km cyklostezek či cyklopruhů. V roce 2013 byla otevřena cyklostezka „Kopřivnička“ a další úsek cyklopropojení „Z Poodří do Beskyd“ mezi Lubinou a Vlčovicemi. Nyní má město pro příznivce jízdy na kole další dobrou zprávu - síť cyklostezek chce v příštím roce opět rozšířit.

Kopřivnice: Síť cyklostezek se v příštím roce opět rozroste
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V plánu je výstavba stezky pro pěší a cyklisty, kterou se dokončí propojení centra města, průmyslového parku i všech místních částí. 1,5 km dlouhá a 3 m široká asfaltová stezka naváže na stávající cyklostezku na ulici Panské a povede podél komunikace kolem výrobních hal firem Dura a Erich Jaeger až k silnici I/58, kterou překříží a o kousek dále naváže na cyklostezku „Z Poodří do Beskyd“. Pokud se městu podaří dohodnout s Tatrou, která je vlastníkem příjezdové komunikace podél průmyslového parku, dojde zároveň k úpravě křižovatky ulic Panské a Ke křížku, která by se měla změnit v rondel. Hlavním cílem projektu je zvýšení bezpečnosti lidí dojíždějících za prací do průmyslového parku, ale samozřejmě také celkové zlepšení podmínek pro cyklodopravu a sportovní vyžití Kopřivničanů.

Předpokládané projektové náklady přesahují 9 milionů korun, přičemž 85 procent uznatelných nákladů pokryje dotace Regionálního operačního programu Moravskoslezsko a zbytek zaplatí Kopřivnice ze svého rozpočtu. Stavební práce budou zahájeny na jaře a zprovoznění nové stezky by se měli cyklisté dočkat na podzim příštího roku.

Dalším impulsem pro rozvoj místní cyklodopravy, cykloturistiky a souvisejících témat by měl být vstup Kopřivnice do Asociace měst pro cyklisty, který schválili zastupitelé na svém posledním letošním zasedání. Asociace je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, která se podílí na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících cyklistické dopravy. Mezi přínosy členství by měla být možnost výměny zkušeností s jinými městy, lepší pozice zúčastněných obcí při prosazování společných zájmů nebo také právo užívat označení „město přátelské cyklistům“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…