Královéhradecká univerzita připravuje první sraz absolventů

15.09.2013 15:00

Vůbec poprvé v historii královéhradecké univerzity, která s řadou proměn jako vysokoškolská instituce existuje již 54 let, se rozhodlo její vedení uspořádat sraz absolventů a přátel školy. Akce se uskuteční v sobotu 14. září 2013, kdy je pro návštěvníky nachystán bohatý program, který všem bývalým studentům nabídne příležitost opět zavítat do prostředí, které se pro ně za dobu jejich studií stalo druhým domovem.

Královéhradecká univerzita připravuje první sraz absolventů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Akce se uskuteční v sobotu 14. září 2013, kdy je pro návštěvníky nachystán bohatý program, který všem bývalým studentům nabídne příležitost opět zavítat do prostředí, které se pro ně za dobu jejich studií stalo druhým domovem.

„Bude to skvělá příležitost užít si znovu alespoň jeden den atmosféru studentských let, ať již byly spojeny s jakoukoliv érou minulých roků, po které královéhradecká vysoká škola existuje. Možnost projít se po důvěrně známých i zcela nových místech, sejít se se spolužáky i vyučujícími, poslechnout si vystoupení současných špiček svých oborů, poznat další úspěšné absolventy, nebo si jen tak v klidu vychutnat dobré pivo při poslechu muziky na louce před univerzitou. Rádi bychom do budoucna z této akce vytvořili tradici. Univerzita má co nabídnout nejen svým současným studentům,“ uvedl Ondřej Tikovský, kancléř Univerzity Hradec Králové.

A co čeká na absolventy a ostatní hosty? Naplánována je „Tour de UHK“, tedy prohlídka původních i nových objektů univerzity a těch nejatraktivněji vybavených pracovišť, samozřejmě se zasvěceným výkladem současných pracovníků kateder a ústavů. Zájemci si tak například prohlédnou nový kampus Na Soutoku nebo s nostalgií zavzpomínají na přednášky v tradičních univerzitních budovách ve středu města. Vedle prohlídek budou pro zájemce připraveny popularizační přednášky univerzitních osobností. Každá z fakult a vysokoškolský ústav při nich nabídnou to nejlepší z vědy a tvůrčí činnosti, aby poutavou a odlehčenou formou představily výsledky své práce a pokroky, jichž dosáhly. Odpoledne pak od 15 hodin bude program pokračovat koncerty v areálu univerzity Na Soutoku. Zahrají kapely nejrůznějších hudebních stylů a žánrů jako Marsyas, Kantoři, Vyhoukaná Sowa, Imodium a Memphis. Tyto koncerty budou volně přístupné i pro veřejnost.

„Připravili jsme pestrou škálu aktivit a doufáme, že pomohou našim absolventům v naplánování návratu do studentských let. Věříme, že si plně užijí den na své Univerzitě Hradec Králové ve společnosti spolužáků, vyučujících a dalších milých lidí,“ doplnil Tikovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…