Litoměřice: Vánoční dárky dostaly všechny děti z Klokánku

21.12.2013 16:47

Výkřiky radosti nad dárky pod vánočním stromečkem, rozzářené oči dětí, z nichž nejmladšímu byly dva roky. Společné zpívání vánočních písní, ale i chvíle povídání. „Strom splněných přání“ uspořádal včera pro 24 dětí z litoměřického Klokánku Nadační fond Kalich a starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, který děti i zaměstnance přivítal v obřadní síni radnice.

Litoměřice: Vánoční dárky dostaly všechny děti z Klokánku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Všichni obyvatelé litoměřického Klokánku namalovali v předstihu dárek, který by si přáli nalézt pod stromečkem. S pomocí tet, které se o ně starají, jsme jim je zakoupili,“ uvedl Alexandr Vondra, předseda správní rady fondu. Kalich však nebyl sám. Připojili se k němu i další lidé, mezi nimiž nechyběli ani radní města Radek Lončák, Pavel Kejř nebo Karel Krejza.

„Moc nás to potěšilo. Koupit rovnátka mladé dívce se speciální zubní vadou v hodnotě sedmi tisíc korun bychom opravdu z vlastních prostředků nemohli. Nejen za dárky pro děti, ale i za přivítání na radnici a společné chvíle u stromečku moc děkujeme,“ nešetřila slovy díků Ivana Prudičová, vedoucí litoměřického Klokánku, které má od města pronajato sídlo v Alšově ulici za symbolickou částku.

Vánoce v Klokánku však nejsou pro děti a zaměstnance vždy radostné. „Když se dítě měsíc těší, že si na Štědrý den pro něj přijede maminka, a ona v ten den zavolá, že nestihla vlak, to jsou momenty, kdy byste nejkrásnější svátky v roce zrušili,“ poukázala na jen těžko zvladatelné momenty Ivana Prudičová. Slova díků starosty Chlupáče směrem k přítomným zaměstnancům Klokánku za práci, kterou ve prospěch dětí bez domova odvádějí, proto byla zcela na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…