Litvínov: Chodníky u školy se zachovají

20.09.2013 7:35

Na únorovém jednání Zastupitelstva města Litvínova byl ke schválení předložen návrh zadávací dokumentace veřejné zakázky na rekonstrukci komunikací v ulicích Dvořákova, Seifertova, Komenského a Wolkerova.

Litvínov: Chodníky u školy se zachovají
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Záměrem bylo zlepšení dopravní situace u základní školy s rozšířenou výukou jazyků a zvýšení počtu parkovacích míst pro občany. K tématu se rozvinula rozsáhlá diskuze, do které se zapojili také zástupci dotčené základní školy. Zastupitelé se nakonec neshodli na časovém rozložení rekonstrukce ani na její konečné podobě. Svoláno bylo veřejné projednání investičního záměru za cca 11 mil. Kč. Názory účastníků veřejného slyšení se rozcházely v otázce chodníků v ulicích Wolkerova a Komenského, zda je ponechat nebo zrušit a vytvořit zde parkovací místa. Nakonec se vedení města rozhodlo, že se chodníky dispozičně nezmění, jen se opraví jejich povrch.

„Zadali jsme nové zpracování projektu rekonstrukce ulic Dvořákova, Seifertova, Komenského a Wolkerova s tím, že se opraví současné chodníky a komunikace, vznikne záliv pro autobusy MHD před vchodem školy a komunikace mezi školou a tenisovými kurty bude průjezdná. Původní projekt řešil rozšíření parkování, v novém projektant navrhne, jakým způsobem a zda vůbec na opravených komunikacích označit parkovací místa. Pár parkovacích míst by mohlo být vybudováno u kurtů směrem do Dvořákovy ulice, kde nyní stojí stará nepoužívaná garáž,“ vyjádřil se k záměru místostarosta města Karel Linhart.

Rekonstrukce komunikací byla původně rozdělena do dvou etap, nyní se počítá s etapou jednou v roce 2014. Bude to organizačně i časově náročnější. Značné omezení se dotkne především obyvatel z dotčených ulic a částečně i provozu školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…