Město, Czechinvest, podnikatelé. Databáze se zaplní i ze Zlína

25.09.2013 20:10

Hledání nových významných zaměstnavatelů pro město Zlín vstoupilo do další fáze. Na jednání se státní agenturou Czechinvest, které zprostředkovala radnice, dorazily dvě desítky podnikatelů ze Zlína a okolí.

Město, Czechinvest, podnikatelé. Databáze se zaplní i ze Zlína
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Hlavním cílem jednání bylo představení možnosti zaregistrovat komerční a průmyslové objekty a areály do databáze Czechinvestu, ze které si následně vybírají potencionální zahraniční investoři. "Je to vyzkoušený postup, vždyť Czechinvest dokázal přivést do České republiky i tak významné zaměstnavatele jako automobilky Toyota, Hyundai nebo Volkswagen, počítačové IBM či strojírenský Caterpillar Solar Turbines. Naší snahou je, aby každý další zahraniční investor, který míří k nám, si mohl vybírat i z nabídek ze Zlína a okolí," prohlásil primátor Miroslav Adámek, který společně se zastupitelem Vojtěchem Jelínkem spolupráci s Czechinvestem zahájil.

O databázi Czechinvestu je mezi zaměstnavateli ze zahraniční trvalý zájem, každý týden si z ní vybírají v průměru dva až tři zájemci. "V současné době je největší poptávka po možnostech pronajmutí výrobních hal. Naopak postupně klesá zájem o volné stavební parcely," sdělila Sylvie Lednická, vedoucí Oddělení podnikatelských nemovitostí pro investory agentury Czechinvest.

Kromě samotného zprostředkování nabídky je velkým plusem spolupráce s Czechinvestem i to, že se podílí na dalších fázích vyjednávání. Protože jde o agenturu státní, je navíc garantem seriózního přístupu. "Město Zlín projevilo o spolupráci s námi nebývale aktivní zájem, což opravdu oceňujeme. Šance na úspěch určitě má, je zde dlouhá průmyslová tradice a velký potenciál do budoucna," konstatoval Ondřej Votruba, ředitel Divize investic Czechinvestu.

Město Zlín se snaží aktivně lákat významné zaměstnavatele už řadu měsíců. Jednalo například o příchodu energetického gigantu RWE AG, svou nabídku zaslalo i největšímu světovému internetovému prodejci, společnosti Amazon. "Dosavadní zkušenosti ukázaly, že můžeme být pro nové zaměstnavatele zajímaví, zvláště pro středně velké či malé firmy. Máme zde dobře rozvinuté podnikatelské prostředí s nadprůměrným podílem průmyslové výroby a disponujeme kvalitní pracovní silou. Významně se zlepšila dopravní dostupnost, jako samospráva jsme k potencionálním zájemcům velmi vstřícní, aktivně se snažíme zlepšit současné podmínky pro podnikání ve Zlíně. Ať už třeba větším angažováním v průmyslových areálech nebo investicemi do infrastruktury," uvedl zastupitel Vojtěch Jelínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …