Město Příbram podpořilo vzdělávání seniorů

29.09.2013 21:15

Na základě žádosti rektora VŠERS doc. Dr. Lubomíra Pány, Ph.D., schválila rada města Příbram partnerství a finanční podporu ve výši třicet tisíc korun na projekt Univerzita třetího věku. Tato podpora by měla snížit navrhovanou cenu studijních programů pro seniory.

Město Příbram podpořilo vzdělávání seniorů
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Pokud se podaří získat posluchače, Univerzita třetího věku by v Příbrami mohla začít 18. října ve 13. hodin,“ říká starosta Příbrami Ing. Pikrt.

Vzdělávání Univerzity třetího věku (U3V) je součástí vzdělávacích aktivit Centra celoživotního vzdělávání Vysoké školy evropských a regionálních studií, o.p.s. (VŠERS). Základním posláním U3V je otevření vysokoškolských poznatků, vědomostí a dovedností pro osoby staršího věku a osoby zdravotně znevýhodněné. Cílem U3V je nejen prohlubovat stávající vědomosti, ale také prezentovat nové poznatky, obory a technologie, které jsou jinak účastníkům nepřístupné.

„Celoživotní vzdělávání je nezbytné nejen k udržení duševní kondice a pocitu seberealizace, ale u řady účastníků doplňuje vědomosti, které z různých důvodů dříve nemohli získat,“ doplnil starosta.

 Takto sestavené studijní programy umožňují starším a zdravotně znevýhodněným spoluobčanům zvyšovat kvalitu jejich života a rozvíjet své schopnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…