Město pro byznys - Cheb tentokrát v kraji druhý

31.10.2013 10:17

Množství firem a podnikatelů, vysoký podíl kapitálových výdajů města, úspěchy při získávání financí z EU…

Město pro byznys - Cheb tentokrát v kraji druhý
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

S druhým místem a uznáním za otevřenost úřadu se vrátili chebský starosta Pavel Vanoušek a tajemník Městského úřadu Cheb Václav Sýkora z vyhlášení krajských výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys, které se uskutečnilo v karlovarském Gradhotelu Pupp. Výzkum byl rozdělen do dvou oblastí - Podnikatelské prostředí a Přístup veřejné správy.

„Po hubenějších výsledcích z minulého ročníku se město Cheb tentokrát umístilo jako druhé hned za Mariánskými Lázněmi. Chválí se i otevřenost radnice - počet úředních hodin, popř. aktivní výzva k návštěvě úřadu mimoúřední dobu. Tomu všemu jsem ovšem velmi rád,“ reagoval starosta Pavel Vanoušek. „Úspěch byl korunován i tím, že městem nominovaná firma, Playmobil CZ, získala první místo za příkladnou spolupráci s městem. Ocenění v Puppu převzala prokuristka firmy Martina Wunderlichová.“

Srovnávací výzkum měst, který se tradičně odehrál ve spolupráci s týdeníkem Ekonom, byl zaměřen na vztah radnice s podnikatelským sektorem. Hodnotilo se celkem 42 kritérií, a to jak na základě informací z veřejně dostupných zdrojů, tak z průzkumu provedeného mezi respondenty (v celé ČR jich bylo 7 tisíc). Z hodnocení vyplývá, že Cheb má nadprůměrné množství firem a podnikatelů, vysoký podíl kapitálových výdajů města a dostatečný podíl výdajů věnovaných na veřejnou dopravu. Kvitovány jsou úspěchy při získávání financí z EU, vysoce je hodnocena práce úředníků (odborné kompetence, rychlost vyřizování agendy), příznivá je i dostupnost dálnice. 

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…