Opava: Po městě jsou rozmístěny kontejnery na elektrospotřebiče

26.06.2011 20:11

Koncem února uzavřelo Statutární město Opava smlouvu o spolupráci při zajištění zpětného odběru elektrozařízení s provozovatelem kolektivního systému společností ASEKOL.

Opava: Po městě jsou rozmístěny kontejnery na elektrospotřebiče

V polovině června proto tato společnost ve vybraných lokalitách města rozmístila 12 ks červených stacionárních kontejnerů pro sběr drobných elektrozařízení. S těmi tak Opavané již nebudou muset až na sběrný dvůr, ale mohou je kdykoliv a pohodlně odevzdat do připravených kontejnerů v blízkosti jejich bydliště.

Rozmístění kontejnerů bylo navrženo s ohledem na současné možnosti a to tak, aby nebylo nutno budovat další kontejnerová stání. Umístěny jsou proto většinou u již vzniklých separačních stání na tříděný odpad a to v těchto lokalitách: Olomoucká ulice č. 81 u prodejny květinářství Slunečnice; Nerudova ulice - kontejnerové stání vedle domu č.42; Vaškovo náměstí u prodejny Jednota; kontejnerové stání - křižovatka ulic Liptovská x Hlavní; Bílovecká ulice 62 - kontejnerové stání vedle prodejny „Moravice"; kontejnerové stání na křižovatce ulic Holasická x Grudova; kontejnerové stání na křižovatce ulic Rolnická x Na Pastvisku - naproti vchodu do marketu Billa; kontejnerové stání na ulici Solná; Opava - Vlaštovičky, Bruntálská ulice - kontejnerové stání u sportovního centra Vlaštovka; Opava - Komárov, Požárnická ulice - kontejnerové stání vedle hasičské zbrojnice; Opava - Malé Hoštice, U Kaple - stání u budoucího obecního domu; Opava - Kateřinky, Hlučínská ulice - nákupní centrum - u elektroprodejny OKAY.

Do stacionárního kontejneru je možné vyhazovat malá elektrozařízení, například klávesnice, kalkulačky, mobilní telefony, elektrické hračky, elektronická myš, discmany, mp3 a mp4 přehrávače a jiná drobná audio technika, telefony, vysoušeče vlasů, holící strojky, kulmy apod. Rozměr otvoru pro vhození je 30 x 50 cm, což odpovídá standardní velikosti počítače. Na kontejneru je rovněž vstup pro odkládání bateriií - monočlánků. Do kontejnerů naopak nepatří zářivky, úsporné žárovky ani autobaterie.

Pro odkládání velkých elektrospotřebičů jako například televizorů a zářivek jsou určeny stávající sběrné dvory, a to na Bílovecké ulici v Kylešovicích za železničním nadjezdem, na ulici Hálkova v Kateřinkách a na ulici Přemyslovců vedle domu čp. 18 v Jaktaři. Náklady na svoz a zpracování, stejně jako náklady na pořízení nádob hradí ASEKOL.

Lada Dobrovolná
Tisková mluvčí

Další zprávy z Opavy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…