Ostrava: Začínají Evropské dny handicapu

08.10.2013 11:17

Evropské dny handicapu probíhají v Ostravě od 7. do 11. října. Jejich XXI. ročník je zaměřena na spolupráci a výměnu zkušeností našich i zahraničních odborníků v oblasti pomoci osobám s handicapem a integraci postižených do společnosti. Účast přislíbily delegace z řady evropských zemí i z USA.

Ostrava: Začínají Evropské dny handicapu
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Evropské dny handicapu zahájí mezinárodní fotbalový turnaj mládeže a dospělých se znevýhodněním. Handicapovaní lidé budou mít příležitost prezentovat také své umělecké aktivity a kreativní dovednosti během společenských a kulturních akcí. V odborné části programu se uskuteční konference zabývající se problematikou vzdělávání dětí a mládeže s mentálním postižením, na semináři se účastníci zaměří na specifické přístupy zaměstnávání osob se zdravotním postižením v kontextu spolupráce, komunikace a osvěty zaměstnavatelů, lékařů i rodin zaměstnanců, workshop pak bude reagovat na problémy týkající se pracovního uplatnění osob s handicapem.

Vyvrcholením letošních Evropských dnů handicapu bude tradiční slavnostní večer „Křišťálový kamínek“. Na něm Asociace TRIGON udělí prestižní ocenění osobnostem, které se zasloužily o rozvoj a pomoc handicapovaným lidem, a také výjimečným lidem s handicapem. Akce se koná pod záštitou primátora Petra Kajnara. Město Ostrava ji podpořilo částkou 1,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…