Pardubice: Automatické mlýny v průběhu září a října opět ožijí

04.09.2013 16:26

Do Automatických mlýnů, jedinečné průmyslové stavby architekta Josefa Gočára, se po prázdninové přestávce opět vrátí kultura. Festival Automatické kulturní mlýny 2 přivítají řadu koncertů, filmových projekcí, výstav a instalací, mezi jiným také zelný a bleší trh s pestrým doprovodným programem pro děti i dospělé.

Pardubice: Automatické mlýny v průběhu září a října opět ožijí
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

To vše v termínu od 1. září do 12. října orámuje v mlýnech premiérově uvedena unikátní site-specific inscenace Ropa. Režisér Miroslav Bambušek představením uzavírá svůj projekt Cesty energie. Ropě předcházelo uhlí, voda a uran. Každé téma bylo nejprve zpracováno ve formě scénického dokumentu a následně inscenováno v industriálním prostoru. „S velkým zájmem se setkal už červnový festival, který nabídnul jedenáct festivalových dní, pět divadelních představení, tři taneční performance, pět koncertů, pět výstav, šest přednášek, jednu konferenci. Do mlýnů si našlo cestu více než dva a půl tisíce návštěvníků,“ říká Lucie Břízová z pardubického magistrátu.

V Automatických mlýnech tentokrát vystoupí český hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal a britský hráč na obří gongy Bear Love, excelentní kytarista a zpěvák Zdeněk Bína s baskytaristou Janem Urbancem, v rámci festivalu Město na Míru se zde objeví také americká kapela Residual Echoes společně s českými Please The Trees. Trh Winternitz  uzavře koncert energické osmičlenné pražské kapely Christmas Brass Band. Filmové projekce budou částečně věnovány problematice energetických surovin, za zmínku stojí dánský dokumentární snímek Lidský rozměr o současném vývoji měst uváděný u příležitosti Mezinárodního týdne mobility v rámci festivalu Město na Míru, nebo projekce filmů inspirovaných komiksem, které budou zároveň malým pozváním na výstavu Signály z neznáma ve Východočeské galerii v Pardubicích na zámku.

„Do příprav a realizace Automatických kulturních mlýnů 2 se mimo hlavního organizátora KC Pardubice – Divadla 29 zapojila řada dalších organizací: Mezery, Terra Madoda, Offcity, Město na kole, Centrum na podporu integrace cizinců, Uskupení Tesla, Východočeská galerie v Pardubicích, Hnutí Duha a Seek Harbor Booking, kterým tímto děkujeme,“ dodává Břízová.

Více informací o programu na www.divadlo29.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…