Pardubice: Primátorka popřála dětem z přelomu roku

06.01.2014 6:42

První dítě narozené v Pardubicích v roce 2014 a jedno z posledních, narozených v roce loňském, navštívila dnes v krajské nemocnici primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková. První pardubické dítě roku 2014 Pavlík, ani holčička Ria, odložená poslední den roku 2013 do babyboxu, si tuto událost zcela určitě pamatovat nebudou. Zlaté přívěsky, které od primátorky dostali, jim snad přinesou štěstí na celý život.

Pardubice: Primátorka popřála dětem z přelomu roku
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Letos to bylo takové zvláštní vítání novorozenců z přelomu roku. Není u nás zvykem vítat poslední děti roku, ale tahle holčička si to určitě zaslouží. Její vstup do života nebyl zrovna veselý, byť vzbudil velký rozruch. Právě jsem končila v nemocnici službu a dítě ve schránce způsobilo poprask snad v celé nemocnici.  Doufám, že s rokem 2013 holčičku smůla opustila. Pavlíkovi jsem dala na památku měsíční znamení, tedy kozoroha na zlatém řetízku. Rie podkovičku pro štěstí. Oběma dětem přeji zdraví, štěstí a milující rodinu. Pavel ji má a malá Ria ji snad najde co nejdříve,“ řekla primátorka.

Zdravou holčičku měřící 49 centimetrů a vážící 3,75 kilogramu odložil někdo do schránky v pardubické nemocnici 31. prosince v 5:16. Její nález se stal událostí posledního dne roku 2013, je totiž i 100. dítětem, nalezeným v České republice v babyboxu. Zato na Pavlíka Šlingra čekali porodníci první den roku 2014 až do 15:27 a byl nakonec jediným dítětem, které se na Nový rok v pardubické nemocnici narodilo.  Vážil 2860 gramů a měřil 46 centimetrů. Doma je v Pardubicích, kde na něj čeká i starší sourozenec.  

Nataša Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…