Praha 5: Dětský den s Městskou policií se vydařil na jedničku!

02.10.2013 8:26

Páteční dopoledne v překrásném městském parku Prahy 5 - Sacre Couér patřilo dětem, kterých dorazilo přes tisíc! „Počasí nezklamalo a atmosféra byla báječná,“ kvitoval akci JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5, pod jehož záštitou se akce konala.

Praha 5: Dětský den s Městskou policií se vydařil na jedničku!
Foto: Praha 5
Popisek: Dětský den s Městskou policií

Městská část Praha 5 ve spolupráci s Obvodním ředitelstvím Městské policie hl.m. Prahy uspořádala spoustu zábavy a soutěží pro malé i větší školáky o drobné ceny. Úkolem bylo úspěšně splnit úkoly jednotlivých stanovišť, nasbírat pět razítek a pak si vyzvednout zaslouženou odměnu.

Soutěžilo se v hodu na koš, v lovení rybiček, střílení na terč - tzv. PAINTBALL, malovalo se atd. Tři nejlepší kresby s podtitulem „Malujeme Afriku“ budou Úřadem městské části Prahy 5 vyhodnoceny a jejich autoři získají věcné ceny.

Na programu dne byla mimo soutěží a dovádění ve skákacím hradu také ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem. Velkým překvapením pro všechny žáky i pedagogický dozor byl PUSHBALL.

Pro nezasvěcené se jedná o fotbalové klání s velkým míčem, který po hřišti do branek přesunují koně vedené strážníky v jejich sedle. Podívaná to byla vskutku netradiční!

Kdo chtěl a nebál se, mohl se ve stanici přírodovědců Domu dětí a mládeže projet na poníkovi a prohlédnout si krásnou expozici živé flory a fauny.

Před budovou policejního ředitelství stála nablýskaná policejní technika, oko návštěvníkovo mohlo spatřit jak vozy, motocykly a skútry, tak i ukázku potápěčské a záchranářské výstroje poříčního útvaru městské policie.

Na akci se podílela i jednotka Hasičského záchranného sboru, zvědaví školáci tak mohli nahlédnout do útrob zásahového vozidla a pak se pod dozorem zkušených hasičů slaňovat mezi stromy.

Tisícovce dětí se věnovalo více než šedesát strážníků a hasičů, kterým patří obrovské díky za jejich vstřícnost a ochotu! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…