Praha 5: JUDr. Petr Lachnit předal dar dětem z Dětského domova na Zbraslavi

02.01.2014 9:11

Městská část Praha 5 v rámci svého rozpočtu tradičně přispěla na dar pro děti z Dětského domova Charlotty Masarykové na pražské Zbraslavi.

Praha 5: JUDr. Petr Lachnit předal dar dětem z Dětského domova na Zbraslavi
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Městská část předem zjistila, co dětský domov potřebuje pro své svěřence a zajistila nákup a dovoz vybraných věcí,  prací prostředky, saponáty, pasty na zuby, kartáčky, šampony, tělová mléka, dětské příbory, hrníčky a ponožky. Předání daru se zhostil 19. prosince 2013 zástupce starosty Městské části Praha 5 pro sociální oblast JUDr. Petr Lachnit. Dar pro děti z tohoto dětského domova si převzala ředitelka Dětského domova paní MUDr. Iva Truellová, PhD.

Příslušníci Městské policie obvodního ředitelství Praha 5 předvedli malým divákům ukázky výcviku služebních psů, služební vozidla a motorky. Na programu dne byla rovněž ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem. Největší atrakcí však byly policejní koně, na kterých se mohli děti  i povozit.

„Jednou z příjemných starostí radního pro sociální oblast je obdarování potřebných, dětí a seniorů a to zejména před vánoci." řekl Petr Lachnit, který kromě dětského domova Charloty Masarykové navštívil i sociální zařízení provozovaná Cenrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 a to Dům s pečovatelskou službou v Zubatého ulici 10 a Dům sociálních služeb na Neklance 15.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…