Praha 5: Slavnostní ukončení II. ročníku „SENIOR AKADEMIE“

18.12.2013 8:25

Dne 12. prosince 2013 byl za přítomnosti zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petra Lachnita slavnostně ukončen II. ročník „Senior akademie“.

Praha 5: Slavnostní ukončení II. ročníku „SENIOR AKADEMIE“
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Občané z řad seniorů či osob se zdravotním postižením měli možnost zúčastnit se přednáškových cyklů na témata týkající se zejména ochrany života, zdraví a majetku, ale i témat zahrnující např. základy právního vědomí, bezpečnosti v provozu, domácí násilí, chov psů na území hl. m. Prahy, požární ochrana, základy poskytování první pomoci a zvládání řešení mimořádných a krizových situací.

Přednášejícími byli pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy, kteří své přednášky zpestřili praktickými ukázkami, promítáním instruktážních filmů, diskusemi nad četnými dotazy posluchačů, ale i možností navštívit operační středisko Městské policie hl. m. Prahy, obvodní ředitelství Praha 5, Muzeum Policie ČR a Psí domov Trója.

Slavnostní ukončení, stejně jako přednášky, proběhlo v zasedací místnosti Zastupitelstva Městské části Praha 5. Pracovníci útvaru prevence Městské policie hl. m. Prahy a zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit předali účastníkům Senior akademie pamětní list o absolvování akademie, drobné předměty k zabezpečení bytu a domu. JUDr. Petr Lachnit poděkoval pracovníkům útvaru prevence kriminality za profesionalitu, pracovnicím sociálního odboru za organizaci akcí a posluchačům za jejich účast a zájem s příslibem přípravy a realizace III. ročníku Senior akademie na jaře příštího roku.

Závěrem byli všichni přítomní pozváni k malému občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…