Starostka přivítá nejmenší občany Berouna

06.10.2013 10:30

Slavnostní akt Vítání občánků se stal v Berouně tradicí, která je mezi mladými rodinami velmi oblíbená. Již v úterý 8. října se uskuteční další slavnost, na kterou se přihlásili rodiče osmnácti novorozeňat.

Starostka přivítá nejmenší občany Berouna
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Těší mě, že je o tuto akci mezi rodiči zájem, protože se opravdu snažíme, aby se jim slavnost u nás na radnici líbila. Už nyní je plně obsazen říjnový termín, další je tedy stanoven na 12. listopadu,“ uvedla starostka Šárka Endrlová s tím, že původně se Vítání občánků konalo ve středu a nyní bylo přesunuto na úterý. „Úterý není úřední den, na radnici je tedy větší klid a vše může probíhat v uvolněnější atmosféře,“ uvedla starostka.

A jaký je vlastně průběh slavnosti? Rodiče, kteří se k vítání občánků se svým miminkem přihlásí, jsou pozváni na konkrétní hodinu. Většinou jde o skupinku šesti dětí. Malí oslavenci jsou nejprve představeni starostce města, která je pak i s jejich rodiči a příbuznými v obřadní síni přivítá. Následuje slavnostní proslov, který občas někteří z oslavenců doprovází lezením po zemi, starší děti z řad sourozenců zase zvědavě okukují kolébku.

Dětem je dovoleno vše, co neznemožňuje samotný průběh obřadu. Po skončení slavnostního proslovu se rodiče každého dítěte zapíší do pamětní knihy, miminko se vyfotografuje v kolébce, maminky dostanou květinu a děti pak na památku pamětní minci a publikaci Moje první knížka. Na závěr pak vystupují děti z místních mateřských škol. Rodiče, kteří se chtějí se svými nejmenšími této akce zúčastnit, se mohou hlásit na správním odboru MěÚ, na evidenci obyvatel.

Na stejném kontaktu je možné hlásit pro zveřejnění gratulace v rubrice Jubilea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…