Třebíč: Základní škola kapitána Jaroše se pyšní netradičním designem

04.10.2013 19:37

Budova základní školy v ulici kapitána Jaroše září novotou. Po dřívějším zateplení střechy tam letos proběhla výměna všech oken a obložení zdí pláštěm z pěnového polystyrenu. V prvních týdnech provozu tohoto školního roku si areál prohlédli odborní zaměstnanci a zástupci rodičů.

Třebíč: Základní škola kapitána Jaroše se pyšní netradičním designem
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Celkové náklady včetně střechy si vyžádaly 40 milionů korun. Z této částky byly náklady na zateplení a výměnu oken v letošním roce zhruba 26 milionů korun, ze kterých asi 13,5 milionů korun tvořila dotace. Školu se podařilo dostat do stavu, kdy je jednak hezká, jednak tepelně vyhovující. Úspora tepelné energie by měla tvořit kolem 50 procent dosavadních nákladů, což představuje částku 700 až 750 tisíc korun ročně,“ zrekapituloval nejdůležitější čísla místostarosta Pavel Pacal při prohlídce školy.

Barevné řešení fasády školních pavilonů i vnitřních prostor je pro Třebíč poměrně netradiční. Autorkou návrhu je designérka Olga Kirchdorferová. Podle svých slov pracovala podle motta „Dejme přírodu do sídliště“. Vyobrazení listů stromu na fasádě školy koresponduje s jejím environmentálním zaměřením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …