Trojice mateřských škol ve Vyškově se dočkala zateplení

05.11.2013 13:33

Nová okna a zateplená fasáda čeká od letošního podzimu na děti hned ve třech mateřských školách ve Vyškově. V mateřské škole Opatovice, Hraničky a Sochorova totiž stavební firmy úspěšně v těchto dnech dokončily projekt „Realizace úspor energií“.

Trojice mateřských škol ve Vyškově se dočkala zateplení
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Celková cena tohoto projektu u MŠ Hraničky činila přes 5 mil. korun, u MŠ Opatovice necelých 2,5 mil. korun a u MŠ Sochorova necelých 8 mil. korun. Velkou část nákladů na tyto akce pokryly finanční prostředky ze zdrojů Evropské unie, konkrétně z Operačního programu Životní prostředí. Výsledkem provedených stavebních úprav je vyšší komfort pro uživatele, zlepšení vzhledu objektů a zejména energetické úspory v podobě snížení výdajů za vytápění.

Zateplením uvedených mateřských škol však letos stavební úpravy v těchto objektech nekončí. U MŠ Opatovice totiž na již dokončené zateplení fasády a výměnu oken navázala v měsíci říjnu přestavba tamní nevyužívané bytové jednotky na logopedickou třídu pro dvanáct dětí. Město na ni získalo dotaci z Regionálního operačního programu Jihovýchod přesahující 1 mil. korun. Částka k dofinancování ze strany města a vlastních zdrojů školy má být ve výši necelých 700 tis. Kč. Termín dokončení prací včetně příslušenství a vnitřního vybavení nové třídy je na jaře příštího roku.

Radnice by ráda pokračovala také v projektech zateplení mateřských škol. V příštím roce by se tak celkové rekonstrukce měla dočkat MŠ Palánek, kde letos proběhly přípravné práce týkající se změny způsobu ohřevu teplé vody a výměny kotle. Dále se předpokládá dokončení výměny oken u MŠ Jarní a MŠ Rychtářov. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vyskov-mesto.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …