Vsetín: Město uvolní půlmilionu na nářadí pro gymnasty

10.11.2013 13:53

Historie oddílu sportovní gymnastiky ve Vsetíně je spjata s Tělocvičnou jednotou Sokol Vsetín a sahá až do poloviny dvacátého století.

Vsetín: Město uvolní půlmilionu na nářadí pro gymnasty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V současnosti oddíl čítá přibližně šedesát aktivních členů ve všech věkových kategoriích. Gymnasté trénují v tělocvičně ZŠ Vsetín Trávníky, kde však mají k dispozici již značně opotřebované více než 50 let staré vybavení. Proto zastupitelé na své úterním zasedání v rámci rozpočtového opatření schválili částku ve výši 510 tisíc korun na pořízení nového tělocvičného nářadí. Tyto prostředky bylo možné uvolnit díky příjmům z loterií.

„Naši gymnasté nás reprezentují na řadě závodů, oblastních přeborech a dosahují značných úspěchů. Někteří vsetínští odchovanci dokonce patřili či patří mezi republikovou špičku a posbírali už řadu medailí na nejrůznějších závodech. Zároveň sami pořádají závody i v našem městě. Převážnou část členské základny gymnastů tvoří děti a mládež. Vzhledem k tomu, že našim cílem je podpora mládežnického sportu, rozhodli jsme se vyjít gymnastům vstříc a poskytnout jim finance na odpovídající sportovní náčiní,“ řekla starostka města Iveta Táborská a dodala, že nové tělocvičné nářadí bude sloužit nejen sportovním gymnastům, ale i žákům školy a dalším zájemcům ze sportovních jednot a klubů.

Více informací o Oddílu sportovní gymnastiky najdete na: http://sgvsetin.webnode.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…