Železný Brod: Práce na zateplení Domu dětí a mládeže Mozaika finišují

13.11.2013 11:56

V srpnu letošního roku byla uzavřena smlouva na realizaci stavby Snížení energetické náročnosti Domu dětí a mládeže Mozaika. Předmětem prací bylo především zateplení objektu a výměna oken. Projekt je dotován z Operačního programu Životní prostředí. Na přelomu října a listopadu se realizace konečně dostává do svého finále.

Železný Brod: Práce na zateplení Domu dětí a mládeže Mozaika finišují
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Budova domu dětí se dočkala zasloužené obnovy především zvnějšku, ale dílčí úpravy byly prováděny i uvnitř objektu. Kromě výměny všech oken a zateplení byla provedena dílčí rekonstrukce elektrického rozvodu v 1. patře, byly natřeny sokly místností, položen částečně nový koberec a bylo vymalováno. Tyto úpravy částečně hradilo Město Železný Brod a částečně si je hradil Dům dětí a mládeže ze svého rozpočtu. V areálu objektu byly pokáceny dva vzrostlé smrky, jejichž kořeny již začínaly ohrožovat stabilitu objektu a také narušily okolo vedoucí chodník. Byl také odstraněn vrchní telefonní kabel a byly vyměněny okapy a okapové svody.

Barevné řešení venkovní fasády je výsledkem dlouho diskutovaného kompromisu. Původní návrh na barevné řešení blížící se barevnému řešení blízké panelové zástavby byl připomínkován a hledalo se řešení, které by akceptovalo původní barevné řešení a současně by působilo pozitivně na návštěvníky.

Řešení bylo odsouhlaseno odborem územního plánování a regionálního rozvoje a vedením Domu dětí a mládeže, a také městský architekt akceptoval návrh s tím, že bude následně navrženo a odsouhlaseno logo, které bude umístěno na čelní stěnu.

Starosta města André Jakubička komentuje: „ Snížení energetické náročnosti je především investicí do budoucnosti. Těší mě, že se nám kromě DDM Mozaika podařilo zateplit i další objekty, ve kterých tráví naše děti tolik času – konkrétně mateřské školky Stavbařů a Slunečná a Základní školu Pelechovská. Během příštího roku bychom rádi vylepšili i vnější areál kolem Domu dětí, kde bude nutné opravit plot a přístupový chodník.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…