Zlín: Město chce přivést nové zaměstnavatele. Spojilo se proto s Czechinvestem

21.09.2013 15:51

Radnice ve Zlíně zahájila spolupráci se státní agenturou Czechinvest. Od tohoto kroku si slibuje zvýšení šancí na přivedení nových zaměstnavatelů do města.

Zlín: Město chce přivést nové zaměstnavatele. Spojilo se proto s Czechinvestem
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Jde o partnera, za kterým jsou výsledky. Přes Czechinvest vstupují do České republiky všichni významní investoři," upozornil primátor Miroslav Adámek, který jednání s Czechinvestem vede.

Aby Czechinvest věděl, co Zlín nabízí, hodlá radnice zprostředkovat setkání jejich představitelů s místními majiteli komerčních a průmyslových objektů a areálů. Těch, které by následně státní agentura mohla nabízet například zahraničním zaměstnavatelům, jenž zvažují příchod do České republiky. "Když budou mít hned od počátku komplexní nabídku ze Zlína, může to následným jednáním jednoznačně pomoci," nepochybuje zastupitel Vojtěch Jelínek, který je součástí vyjednávacího týmu radnice. Dodal, že vedle podkladů od majitelů komerčních a průmyslových objektů a areálů bude mít Czechinvest k dispozici i podrobnou nabídku spolupráce ze strany města Zlína včetně statistických dat.

Jaké mají radnice a Czechinvest plány se mohou majitelé komerčních a průmyslových objektů a areálů dozvědět na jednání, které se uskuteční v úterý 24. září od 10 hodin v 23. budově bývalého továrního areálu firem Baťa a Svit. "Všechny pozveme a budeme rádi, pokud přijdou," vzkazuje náměstek primátora Aleš Dufek, který se problematikou hledání nových zaměstnavatelů pro Zlín také zabývá.

Podle Miroslava Adámka nastal velmi vhodný čas k tomu, aby se Zlín začal o nové zaměstnavatele ucházet. "Velcí investoři se rozhlížejí i mimo Prahu a míří k Brnu a Ostravě. A to už je jen kousek k nám. Není na co čekat. Když budou mít lidé práci, bude se mít dobře i město. Nedostatek práce je pohromou pro nás všechny," nepochybuje primátor.

Město už s hledáním nových zaměstnavatelů začalo. Projevilo například zájem o umístění nového distribučního centra největšího světového internetového prodejce, americké společnosti Amazon. Námluvy proběhly i s energetickým gigantem RWE AG, který hledá nové sídlo pro své servisní centrum pro Evropu. Přestože obě jednání skončila z pohledu města neúspěchem, reakce RWE AG potvrdila, že i největší investoři berou nabídky Zlína zcela vážně. "Jeho představitelé se podklady od nás několik měsíců seriózně zabývali. V náš neprospěch rozhodlo to, že nedisponujeme letištěm a máme málo obyvatel," uvedl Miroslav Adámek. "Současné vedení Zlína projevuje obdivuhodné úsilí o přivedení zahraničních investorů. Nepochybuji, že v následujících letech bude dynamickým a rychle se rozvíjejícím městem se spokojenými obyvateli," sdělil v dopise primátorovi Martin Hermann, vrcholný představitel RWE AG.

Fakt, že město může být pro významné investory velmi atraktivní, potvrdily i závěry nedávno dokončeného dokumentu s názvem Strategie rozvoje statutárního města Zlína do roku 2020. Jeho analytická část identifikovala, že Zlín má dobře rozvinuté podnikatelské prostředí s nadprůměrným podílem průmyslové výroby a disponuje kvalitní pracovní silou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

16:14 Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili …