ANO 2011: Představujeme lídry kandidátek ve všech krajích

07.09.2013 15:11

V pátek 6. září se před televizními kamerami představili jednotliví lídři kandidátek pro parlamentní volby. Andrej Babiš se postaví Karlu Schwarzenbergovi v Praze, vedle již dobře známých osobností ANO vystoupil například Ivan Pilný, bývalý generální ředitel Microsoftu ČR.

ANO 2011: Představujeme lídry kandidátek ve všech krajích
Foto: red
Popisek: ANO 2011

Praha: Andrej Babiš

Podnikatel. Lídr hnutí ANO, zaměstnavatel, majitel největší české soukromé společnosti Agrofert, která zaměstnává více než 34 tisíc lidí.

Kraj Vysočina: Věra Jourová

Právnička se zaměřením na problematiku evropských fondů, bývalá náměstkyně ministra pro místní rozvoj.

Jihomoravský kraj: Martin Stropnický

Diplomat, bývalý velvyslanec v Portugalsku, Itálii a Vatikánu, bývalý ministr kultury, herec a umělecký šéf Divadla na Vinohradech. Jako nestraník byl ministrem Tošovského vlády.

Olomoucký kraj: Jaroslav Faltýnek

Agronom, zemědělský manažer, člen představenstva Agrární a Potravinářské komory ČR, zastupitel a bývalý člen rady města Prostějov.

Ústecký kraj - Richard Brabec

Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy. Pracoval např. jako generální sekretář Českomoravské komoditní burzy Kladno, vedoucí odboru financování společnosti UNIPETROL, a.s., finanční ředitel společnosti SPOLANA, generální ředitel Lovochemie, a.s. V současné době je členem představenstva Svazu chemického průmyslu. Jako vysokoškolský student se podílel na sametové revoluci a byl jedním ze zakládajících členů Občanského fóra v Kladně.

Středočeský kraj: Tomáš Březina

Úspěšný český podnikatel, zakladatel a ředitel společnosti BEST - firma je po celou dobu své existence největším tuzemským výrobcem betonových stavebních prvků v ČR a zaměstnává okolo pěti set lidí. Březina byl v roce 2007 zvolen Podnikatelem roku. V devadesátých letech byl poslancem za ODS, kterou opustil po skandálech s financováním strany.

Liberecký kraj: Martin Komárek

Novinář, politický komentátor a spisovatel, je znám především z deníku MF DNES, kde působil více než 20 let. Vystudoval ekonomii a filozofii, donedávna pracoval jako hlavní politický komentátor MF Dnes. Je autorem polemické knihy o víře – Bůh nezná budoucnost.

Královéhradecký kraj: Ivan Pilný

V devadesátých letech byl generálním ředitelem Microsoftu ČR, poté působil jako prezident Sdružení pro informační společnost. Stál v čele předsednictva Českého Telecomu. V současnosti se vedle psaní článků, věnuje projektu Learn2Win, jehož je zakladatelem a iniciátorem.

Jihočeský kraj: Radka Maxová

Vystudovala chemicko-technologickou fakultu, pracovala jako inspektorka České zemědělské a potravinářské komory, jako manažerka v kosmetické firmě, v současnosti je manažerkou v Kosteleckých uzeninách. Žije v Jižních Čechách, ke kterým má silný vztah.

Karlovarský kraj: Roman Procházka

Ředitel Muzea v Chebu, bývalý ředitel národního památkového ústavu v Lokti. Vystudoval ČVUT fakultu stavební.

Moravskoslezský kraj: Josef Hájek

Po absolvování vojenského gymnasia v Opavě byl v roce 1975 z politických důvodů propuštěn z armády. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě a od roku 1977 pracuje v Ostravsko-karvinských dolech. V letech 2006 – 2010 pracoval jako výrobní náměstek na Dole Karviná, od roku 2011 jako projektový manažer na generálním ředitelství OKD.

Pardubický kraj: Martin Kolovratník

Už během studia na vysoké škole pracoval v soukromém rádiu. Později se věnoval marketingu, ale vrátil se opět do rádia a od roku 2001 je ředitele Českého rozhlasu Pardubice. Působil ve Východočeská stavební jako náměstek GŘ pro vnitřní a vnější komunikaci a v Českém Telecomu.

Plzeňský kraj: Josef Vozdecký

Od roku 1991 dvacet let zastával funkci generálního ředitele firmy Bohemia Sekt a.s. Nyní soukromě podniká. Od roku 1970 až do roku 1989 pracoval ve státním podniku České vinařské závody. V roce 1989 se prosadil jako podnikový ředitel Vinařských závodů v Praze. Získal cenu Gentleman Pro, při jejímž udělování se klade důraz na zralost a moudrost.

Zlínský kraj: Václav Tittelbach

Bývalý sportovní moderátor. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou, obor ekonomika cestovního ruchu a služeb. Nejprve pracoval pro česloslovenský rozhlas, od roku 1993 jako sportovní komentátor televize Nova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…