Ander (SZ): Starosta Šťástka opakovaně lhal. Měl by odstoupit

14.01.2014 12:12

Při obhajobě svého návrhu zachovat v centru Brna místa s legálním provozem hazardních přístrojů Libor Šťástka opakovaně lhal. Starosta, který používá lež jako běžný prostředek politického boje, nemůže být důvěryhodný. Brněnští zelení jej proto vyzývají, aby z funkce odstoupil.

Ander (SZ): Starosta Šťástka opakovaně lhal. Měl by odstoupit
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Není totiž pravda, že řešení prosazované Šťástkou pro Brno-střed je obdobné, či stejné jako bylo zvoleno ve většině ostatních městských částí [1]. Ve 23 z 29 brněnských MČ totiž zastupitelé schválili plošný zákaz hazardních automatů bez výjimek, tedy i v kasinech.

Není pravda, že na devíti adresách obsažených ve Šťástkově návrhu, pro které má platit výjimka ze zákazu hazardních přístrojů, jsou aktuálně provozována hrací zařízení v přísnějším, tzv. kasinovém režimu [2]. Mimo jiné např. test štábu České televize potvrdil, že přístup ke hře v těchto „kasinech“ je stejně snadný, jako v běžných hernách.

Zelení proto vyzývají Libora Šťástku, aby z funkce starosty odstoupil. A jeho koaliční partnery z ČSSD vyzývají k tomu, aby vylhaný návrh nepodpořili a setrvali tak na svém dříve avizovaném stanovisku, že podpoří zachování aktuálně platného plošného zákazu videoloterijních terminálů na celém území Brna-střed.

„Starosta Šťástka lhal, aby obhájil návrh, který prospěje jen několika majitelům firem žijících z výnosů hazardu. Nikdo jiný totiž z návrhu zachovat v centru Brna místa s legálním provozem hazardních automatů nebude mít užitek. Pokud ve své práci používá starosta nefér metody, nelze mu věřit a měl by odstoupit,“ uvedl Martin Ander, předseda klubu zastupitelů za Stranu zelených v Brně. „Vyzýváme zastupitele sociální demokracie, aby při rozhodování o svém stanovisku k návrhu zachovat legální prostor pro hazardní přístroje v centru Brna, mysleli více na zájmy sociálně slabých občanů a obětí kriminality spojené s hazardem, než na zachování zisků loterijních firem,“ dodal Ander.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL