Senátor Antl: Diskriminace pracujících důchodců – aktuální informace

06.01.2014 8:18

Jaká je situace návrhu na zrušení některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění účinném od 1. 1. 2013, týkající se protiústavní diskriminace pracujících důchodců, který byl dne 12.02.2013 doručen k Ústavnímu soudu?

Senátor Antl: Diskriminace pracujících důchodců – aktuální informace
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Jak jsme vás před půl rokem informovali, předseda Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR senátor JUDr. Miroslav Antl podal k Ústavnímu soudu ČR (ÚS) společně s dalšími senátory prostřednictvím advokáta pana Prof. JUDr. Aleše Gerlocha, CSc. návrh na zrušení některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění účinném od 1. 1. 2013, týkající se protiústavní diskriminace pracujících důchodců. Podání bylo k ÚS doručeno dne 12.6.2013 – a je tam evidováno pod sp. zn. Pl. ÚS 31/13.

Dále viz článek ZDE

Vzhledem k tomu, že jsme stále častěji dotazováni dotčenými spoluobčany (pracujícími důchodci), kteří jsou inkriminovanou částí zákona diskriminováni, na stav řízení u ÚS, můžeme Vás pouze informovat o tom, že jednání dosud nebylo nařízeno, když se proti tomuto návrhu svým vyjádřením ohradilo Ministerstvo práce a sociálních věcí jako účastník řízení.

Na to právní zástupce senátorů reagoval dne 20.11.2013 svou replikou (celé znění repliky).

Nařízení jednání před Ústavním soudem ČR neumíme nijak urychlit, a protože nemáme další aktuální informace, doporučujeme se nadále obracet na označený ÚS v Brně.

Děkujeme za pochopení – i za Vaši důvěru a podporu, kterou nám průběžně vyjadřujete ve svých e-mailech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.