Babiš: Lidé jsou opět znechuceni, což chceme změnit

06.09.2013 17:05

Hnutí ANO představilo na páteční tiskové konferenci hlavní programové teze, programová východiska a především lídry kandidátek do Poslanecké sněmovny. Oficiálně také zahájilo předvolební kampaň, která vypukne v pondělí 9. 9. setkáním s občany v Plzni. Předseda hnutí Andrej Babiš na tiskové konfereci potvrdil, že bude kandidovat jako lídr v Praze.

Babiš: Lidé jsou opět znechuceni, což chceme změnit
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

"Naše země se historicky pohybuje ve dvacetiletých cyklech. V roce 1948 byl komunistický převrat, v roce 1968 jsme přestali doufat v socialismus s lidskou tváří, v roce 1989 jsme se totalitního režimu zbavili a teď, po více než dvaceti letech, zase vidíme, že jsme tam, kde jsme byli. Lidi jsou opět znechucení, což bychom chtěli změnit. Je tu historická šance, abychom za patnáct let nedopadli jako Řecko," zahájil tiskovou konferenci Babiš.

Předseda hnutí poté představil jména lídrů, kteří povedou hnutí do parlamentních voleb v jednotlivých krajích. (jejich kompletní seznam najdete níže)

"Politická reprezentace mě jako občana zcela přehlížela, takže jsem si řekl, že je potřeba se tomu aktivně postavit," komentoval svůj vstup do politiky lídr brněnské kandidátky, herec a bývalý diplomat Martin Stropnický.

"I já jsem dospěl k názoru, že se se situací u nás musí něco dělat," konstatoval lídr liberecké kandidátky, bývalý novinář a komentátor Martin Komárek.

První místopředsedkyně hnutí Věra Jourová poté představila obrysy kontaktní kampaně, během níž zástupci hnutí ANO v čele s předsedou Andrejem Babišem vyrazí do všech čtrnácti krajských měst. "Budeme se setkávat s občany tváří v tvář, nebudeme slibovat a nebudeme jen nabízet to, co máme napsané v programu. Chceme také naslouchat a vědět, co lidi v daných regionech trápí," konstatovala Věra Jourová.

Novináři měli v závěru konference možnost také navštívit takzvaný ANObus, kterým se lídři hnutí budou po celé září a na začátku října přibližovat k voličům v celé České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…