Babiš: Ve volbách nejde o jistotu, ale o naději

10.09.2013 13:51

Od rána jezdil Andrej Babiš po Plzni a potkával se s voliči. Setkal se s hokejistou Martinem Strakou, se studenty a s občany, podpořil i místní zemědělce a potravináře.

Babiš: Ve volbách nejde o jistotu, ale o naději
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Večer na tiskové konferenci vyhlásil začátek ostré kampaně a pak se vydal spolu s dalšími kandidáty a čestným hostem - hokejovou legendou Jiřím Holečkem - na večerní setkání s občany a sympatizanty hnutí ANO.

„To co říkám, budu i dělat,“ řekl Babiš hned na úvod, v němž shrnul hlavní důvody, které ho vedly ke vstupu do politiky: korupce, nekompetentnost, zaostávání ČR, úpadek českého zemědělství. A sklidil bouřlivý aplaus. Potlesk na otevřené scéně se opakoval během večera ještě několikrát. Například když Martin Komárek, lídr kandidátky v Libereckém kraji prohlásil: „Kandidovat v Plzni musí být radost, hraje se tu nejlepší fotbal a vaří to nejlepší pivo.“

Dvouapůlhodinovou diskusi v společenském sále Alfa v centru Plzně musel ukončit až moderátor Honza Musil, i když jak posluchači tak Andrej Babiš, spolu s Martinem Komárkem, Janem Volným a Jiřím Holečkem, byli ochotní diskutovat ještě několik hodin. Další den ale série setkání pokračuje, v osm ráno začínáme u gymnázia v Přerově, večer se přesuneme do Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Kompletní seznam zastávek:

10. 9. 2013 Olomouc: Clarion Congress Hotel, Jeremenkova 36
11. 9. 2013 Jihlava: Dělnický dům, Žižkova 15,
16. 9. 2013: Kladno: Dům kultury, Náměstí Sítná
17. 9. 2013 České Budějovice: Dům kultury Metropol, Senovážné náměstí 2
18. 9. 2013 Pardubice: Dům kultury Dukla, Gorkého 2573
19. 9. 2013 Hradec Králové: Adalbertinum, Československé armády 300
23. 9. 2013 Karlovy Vary: Lidový dům, Školní 7
24. 9. 2013 Ostrava: Dům kultury AKORD, Náměstí SNP 1
25. 9. 2013 Zlín: Masters of Rock Cafe, Tyršovo nábřeží 5497
26. 9. 2013 Brno: Wannieck Gallery, Ve Vaňkovce 2
1. 10. 2013 Ústí nad Labem: Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí
2. 10. 2013 Liberec: Centrum Babylon, Nitranská 1
3. 10. 2013 Praha: Slovanský dům, Na Příkopě, Praha 1

Většinu večera zaplnily otázky: Jak konkrétně chce hnutí zlepšit situaci v zemi? „Je mi 26 let, spousta mých vrstevníků nechce pracovat, protože jim nestačí peníze, které vydělají. Sám jsem studoval v zámoří a vážně přemýšlím o tom, že se tam vrátím. Co konkrétně budete pro mladé v této zemi dělat?“ ptal se šestadvacetiletý absolvent VŠ. Babiš mu odpověděl, že jedním z programových bodů ANO je podpora zaměstnávání absolventů v podobě odpuštění sociálního pojištění na jeden rok pro zaměstnavatele.

Andrej Babiš uváděl řadu příkladů z byznysu, mluvil o nutnosti dobudovat infrastrukturu, podpořit sport i kulturu a především zlepšit výběr daní a omezit korupci. „Češi patří mezi evropskou elitu, musíme se tam vrátit.“ Martin Komárek připomněl i špatnou politickou kulturu v parlamentu. „Věřím, že když tam budeme, atmosféra se zlepší. Dnes to funguje tak, že i ti slušní politici usedají ráno do kantýny na panáka dobré whiskey za třicet korun s pocitem, jak mají strašnou práci,“ popsal běžnou praxi v poslanecké sněmovně, kterou důvěrně zná z pozice politického komentátora.

V sále byla cítit touha po změně a také po lídrech a politicích, kteří přinesou novou energii do české politiky. „Není to o jistotě, je to o naději. Jistot jsme si už užili dost,“ vyjádřil pocity mnoha lidí předseda ANO Plzeňského kraje Jan Volný a sklidil potlesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…