Babka (KSČM): Situaci ve Vítkově jsme zvládli díky profesionálnímu přístupu policie

08.08.2013 13:50

První náměstek hejtmana Josef Babka poděkoval bezpečnostním složkám za profesionalitu při demonstracích ve Vítkově.

Babka (KSČM): Situaci ve Vítkově jsme zvládli díky profesionálnímu přístupu policie
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Sobotní (3. 8.) pravicová demonstrace ve Vítkově svolaná extremistickou skupinou Čeští lvi, která se konala souběžně s romským happeningem Strany rovných příležitostí, proběhla poklidně, skončila bez větších potyček a vážnějších střetů. Do města přitom zamířili extremisté z celé republiky. Obě akce hlídaly téměř dvě stovky policistů. Situaci ve městě sledoval také 1. náměstek moravskoslezského hejtmana Josef Babka, který se společně s představiteli policie, dalších bezpečnostních složek a vedením Vítkova zúčastnil sobotní tiskové konference k bezpečnostní situaci v oblasti.
 

„I když mě znervózňovalo, že se něco takového koná v místě, kde před několika lety došlo ke žhářskému útoku na romskou rodinu, věřil jsem, že sobota bude ve Vítkově horká jen díky slunci. Situaci se podařilo zvládnout velmi dobře především díky profesionálnímu přístupu všech bezpečnostních složek a vedení města Vítkova,“ poděkoval všem, kdo dohlíželi na dodržování zákonů, zajištění pořádku a ochranu životů, zdraví a majetku občanů 1. náměstek hejtmana Josef Babka. S profesorem Ostravské univerzity, sociologem Janem Kellerem, který se také zúčastnil brífinku, hovořili o příčinách sociálního napětí v Moravskoslezském kraji, především o narůstající nezaměstnanosti. „Problém by měla pomoci řešit speciální pracovní skupina, která vznikla na popud ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialy. Na společných jednáních se budou pravidelně setkávat zástupci vlády, vedení Moravskoslezského kraje, majitelé podniků, představitelé měst a obcí a tripartity. Schůzky mají pomoci vytvořit společnou strategii pro další období a přilákat investory do regionu,“ dodal 1. náměstek hejtmana Josef Babka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.