Baránek (SsČR): Nevolme je, lžou

03.10.2013 20:34

Prosím, nevěřte jim, opět před volbami lžou!

Baránek (SsČR): Nevolme je, lžou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Vážené dámy a pánové,

Hospodářské noviny ze dne 27. 09. 2013 mají na titulní straně uvedeno: „Paušály zůstanou, slibují politici živnostníkům“. Tento titulek vzešel z debaty ekonomických expertů ČSSD, TOP 09, KSČM, ODS a Hnutí ANO, ve složení Mládek, Kalousek, Dolejš, Kuba a Březina.

Vzhledem k tomu, že Strana soukromníků České republiky má za sebou velmi tvrdý tříletý boj za to, aby nebyly zrušeny nákladové paušály, aby nebylo zvýšeno sociální a zdravotní pro OSVČ, aby nebyly zavedeny ze zákona registrační pokladny s fiskální pamětí, aby bylo placeno DPH jenom ze zaplacených faktur, aby byl legalizován Švarcsystém, atd., nevěřil jsem svým očím a uším.

Dovolte, abych jako přímý účastník tříletých bojů připomněl postoje jednotlivých účastníků k výše uvedenému během uplynulých tří let:

Miroslav Kalousek – TOP 09

V mnoha článcích, a teď to opakuji, říkám, že TOP 09 je svou činností velmi nepřátelská vůči OSVČ, malým a středním soukromníkům.  Kalousek velmi tvrdě bojoval za úplné zrušení paušálů, za zvýšení sociálního a zdravotního pojištění OSVČ a před rokem veřejně prohlásil, že národ na soukromníky doplácí. Jeho dvorní posluha Drábek, coby ministr, poškodil všechny vrstvy obyvatelstva včetně soukromníků, mj. zrušením tzv. Švarcsystému a zavedl masovou buzeraci celé společnosti. Od té doby se zvyšuje nezaměstnanost a přibývá lidí na úřadech práce, které ovšem také díky  Drábkovi, nesplňují  roli, pro kterou byly původně zřízeny. Společně s odborovými vůdci v tažení proti soukromníkům není horších než TOP 09. Říkají ale, že jsou pravice.

Jan Mládek – ČSSD

Na vlně sjezdové euforie soukromníky nazval  parazity. Teď až do smrti bude vysvětlovat,  že to tak nemyslel. Bohužel myslel.  Z debaty je ale zajímavé  to, že řekl, že nebude prosazovat zrušení paušálů a jiné věci proto, že nemá k tomu v ČSSD podporu. Slyšíte, on by chtěl, ale zatím proto nemá podporu. Po volbách ji určitě rychle získá, ihned po oslavě.

Jiří Dolejš – KSČM

Jiří Dolejš proti soukromníkům v debatě neútočil. Dokonce v jiném rozhovoru řekl, že KSČM chce vzít soukromníky pod svá ochranná křídla. Nic horšího by se nám nemohlo stát, kdyby se jim to podařilo. Můj otec i děda se určitě obracejí po tomto výroku v hrobě.

Martin Kuba – ODS

Martin Kuba je nejen v ODS pověstný tím, že si rád přivlastňuje myšlenky jiných a prodává je za své bez mrknutí oka. Je nutné přiznat, že paušály nebyly zrušeny přes veškerý tlak proto, že Petr Nečas nám to slíbil (Straně soukromníků ČR)  a svůj slib dodržel. To stejné platí i o odvodech OSVČ a o nezavedení registračních pokladen atd. Kuba ale není značka, na kterou se lze spolehnout.

Tomáš Březina – ANO

Jeho myšlenkové pochody jsou velmi blízké našemu programu. Tomáš Březina v parlamentu ale nebude, sekl s tím a odstoupil.

Zemanovci

V debatě nebyli, ale v jiných médiích to řekli jasně. Zrušíme paušály, zvedneme daně a pojistné a zavedeme registrační pokladny.  Protože podle slov jejich vůdce, jiný podnikatel než typu Tomáše Bati je pod jejich rozlišovací schopnosti a zatím nesmí jen do prezidentského letadla. Zatím.

Na závěr chci říci, že bohužel to, co jsem napsal, není moje předvolební vábení, ale je to pravda. Bohužel.

Zkusme se nad tím zamyslet a nevolme opět svá budoucí popravčí komanda.

Rudolf Baránek
1.místopředseda SsČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…