Bárta: Spadla liberecká ODS z Ještědu?

19.08.2013 22:13

Skoro mi přijde, že někteří regionální politici žijí naprosto mimo realitu všedních dní a snaží se obhájit neobhajitelné. Dnes mě trochu nadzvedl komentář z ParlamentníchListů.cz jistého politika liberecké ODS, podle něhož byla Nečasova vláda nejlepší v historii.

Bárta: Spadla liberecká ODS z Ještědu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

„Tuto vládu považuji za nejlepší ve dvacetileté historii České republiky. Prosadila občanský zákoník, církevní restituce a druhý pilíř důchodové reformy. Což se nepodařilo žádné předchozí vládě, i když se o to snažily. Důstojně reprezentovala v Bruselu a v zahraniční politice. Snížila schodek státního rozpočtu v době světové recese,“ vyjmenovává Vít Šlechta (ODS), lékař z Libštátu u Semil.

Chápu, že jsem byl členem této Nečasovy vlády a měl bych být v jejím hodnocení umírněnější, to však nejde. Poté, co TOPka a ODS zinscenovala puč VV, které na základě těchto intrik odešly raději do opozice, se koalice totálně zvrhla a jako pes utržený ze řetězu kašlala svými zákony na střední třídu.

A co se argumentů pana doktora týče, přijde mi, že se snad "spadnul z Ještědu". Ignoruje realitu vědomě či nevědomě? U církevních restitucí chybí výčtový zákon, který by konkrétně definoval, co se vrací. Občanský zákoník dost možná spadne pod stůl. Z důchodové reformy zůstalo torzo, když se vytratila mezigenerační solidarita, a dost možná i proto se tam lidé nehrnou.

Důstojná reprezentace v Bruselu? Tak nevím, zda auditorské orgány MF dokázaly uhlídat Karlovarský a Ústecký kraj, aby nerozkradly dotace. Evidentně ne, když dostaly pokutu od EU.  

A do toho to stylové loučení. Milenka expremiéra nechává hlídat jeho manželku Vojenským zpravodajstvím. Jestli se toto nedá považovat za mezinárodní ostudu, tak co tedy? Takto, pane doktore, vypadá nejlepší vláda ČR?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…